05-04-19 Grote brand in rietgedekte woning aan de Groendijck in Driebruggen

Rond 5 over 8 vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan De Groendijck in Driebruggen.

Al snel werd er opgeschaald na uiteindelijk grote brand en werden korpsen uit Gouda, Driebruggen, Nieuwerbrug, Bodegraven en de veiligheidsregio Utrecht ingezet om de brand te bestrijden. Het zou gaan om een woning met rieten-dak op een niet al te makkelijk bereikbare locatie waardoor het een nogal ingewikkelde klus was om de brand te blussen.

Te samen met o.a. de specialisme van het rietenkap team wist de brandweer echter het vuur gelukkig te blussen en kom voorkomen worden dat het hele pand uitbrandde, echter raakte deze wel zwaarbeschadigd en tevens ontstond er behoorlijke rookontwikkeling. Echter kon zo tegen 10 over half 11 het signaal brandmeester gegeven worden.

Het duurde vervolgens nog tot net voor de nacht voor de brandweer klaar was met hun werkzaamheden (zoals het resterende riet van het dak halen) alvorens ze weer konden opruimen en retour konden gaan na de kazerne.

Wat de exacte oorzaak is van de brand is onbekend. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden en tevens was een belangrijke verkeersader afgesloten voor het verkeer door de brand, dit leidde echter niet al te veel hinder. Het pand betreft een monumentale boerderij.


Melding:

Datum: 5 april 2019 20.07
Adres: De Groendijck (Driebruggen)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand woning (grote brand) (rietendak) 
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:


Media:

Tagged : / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.