Meldingen tijdens Oud & Nieuw 2020-2021

Hierbij deel ik graag een overzicht van alle meldingen welke ik tijdens oud & nieuw 2020-2021 heb bezocht. 

Het jaar van corona, zo kon je wel spreken over 2020, alles werd of verboden, of afgelast, of anders dankzij een pandemie die de hele wereld in de greep hield. Zo dus ook de jaarwisseling. 2020-2021 zou een ander jaar worden dan normaal.

Dit vooral vanwege een onzinnige maatregel die de druk op de hulpverlening (zorg, politie en brandweer) na zo’n jaar moest verlichten. Echter bleek het net als andere jaren weer gewoon, als van ouds te worden/zijn, met de nodige prachtige vuurwerk en helaas ook meldingen. Wij zijn bij die meldingen geweest. En delen u hierbij graag een kort verslag van de meldingen die wij hebben bezocht.


Eigenlijk begonnen de meldingen al voor oud & nieuw, echter om het gerelateerd te houden hebben we besloten alleen het nieuws op 31 december 2020 en 1 januari 2021 mee te nemen in dit overzicht. Indien u toch alle meldingen, ook van afgelopen jaren wil zien, raad ik u aan te zoeken in de categorie Oud & Nieuw meldingen!


Oudjaarsnacht

Het begon in de nacht al, in de nacht van 30 op 31 december werd er net na middennacht een brandgerucht gemeld aan de Gerard Leeuwstraat. Hier bleek met ILLEGAAL vuurwerk een aantal ruiten van een voormalig (dus nu leegstaand pand) Chinees restaurant verwoest te zijn.


Vervolgens bleef t vrij lang stil, een melding in Oudewater bleek loos te zijn, en verder kwamen er geen of nauwelijks meldingen binnen. Maar gelukkig mocht je overdag, ondanks het vuurwerkverbod, toch wat vuurwerk afsteken, wat ik dan ook gedaan heb, samen met wat vrienden in Zoetermeer. Zie daarvoor me aparte artikel op me RFGFIREWORKS website.


Meldingen in Zoetermeer op Oudjaarsdag

Terwijl ik in Zoetermeer was ging de pieper meerdere malen, een aantal van deze meldingen kon ik voor of na het moment met me vrienden, bezoeken, zo begon het eerst aan de Gaardedreef, alwaar een woningbrand werd gemeld, deze leek echter loos alarm te zijn want er werd uiteindelijk niks gevonden.

Na deze brand konden we gelijk door na een buitenbrand aan de Hertenweide, hier bleek een schommel in brand gestoken te zijn, zonde, maar helaas…

Daarna bleef t enige tijd stil, maar zo tegen 4 uur was het toch weer raak. Dit keer ging het echter niet om een brand, maar om een inzet van de traumahelikopter. Natuurlijk moest ik hier bij zijn want wou deze helikopter al minstens een jaar tijdens zonsondergang vastleggen en op deze dag lukte me dat uiteindelijk. Gelukkig hoefde de persoon waarvoor de lifeliner kwam niet mee na het ziekenhuis en bleef het dus allemaal mee te vallen…

Daarna kon ik gelijk door rijden na de volgende melding, deze was nabij een school op de Sullivanlijn in Zoetermeer. Hier stond een kledingcontainer in brand. Wat voor behoorlijk wat vlammen en rook zorgde. De brandweer kreeg de container maar moeilijk open, waardoor ik redelijk wat foto’s kon maken.

Na deze brand besloot ik maar weer terug te gaan naar Gouda en even bij te tanken door wat te drinken en te eten. Klaarmakende voor een avond die uiteindelijk zeer rustig bleek te verlopen…


Oudjaarsavond in Gouda

Het was lang wachten op de eerste melding, buiten Gouda vlogen de meldingen uit de pieper, maar in Gouda zelf, bleef t zeer stil. Echter niet voor heel lang, want rond 8-en kwam de eerste melding binnen in Waddinxveen. Helaas mistte ik deze, maar kon gelukkig gelijk door rijden naar een volgende. Aan de Charlotte de Bourbonstraat was een vreugdevuur. En duidelijk moest deze geblust worden ook al kon het geen kwaad.

Daarna bleef het weer een lange tijd heel stil en besloot ik maar even te gaan spotten bij de brandweerkazerne. Alwaar men zo lief was me wat eten en drinken te geven. Na enige tijd moesten ze toch eruit en dus besloot ik ze te gaan volgen…

Bleek iets te zijn op de Herenstraat, maar uitstappen deden ze niet en dus gingen ze al vrij snel weer retour naar de kazerne. Waar ik even ging spotten, echter na een korte tijd toch besloot het op te geven en even na huis te gaan. Echter kreeg ik daar niet de kans voor, want hierop, was er weer een melding aan de Herenstraat, dit keer bleek er wel bluswerk voor de brandweer te zijn.

Deze brand leek al deels geblust te zijn door buurtbewoners en dus was de brandweer vrij snel klaar. Echter nog voor ze klaar waren kregen we al een andere melding waarop we maar even besloten te gaan rijden. Betrof aan de Burgemeester Jamessingel waar helaas niks te vinden was. Maar al snel kwam de volgende weer binnen in Haastrecht, welke tegenover de kazerne bleek te zijn en dus, we te laat voor waren. Het bleef vervolgens weer even stil dus kon ik toch even na huis toe om me Excel bij te werken.

Zo rond 11 uur kwam er een melding binnen in Haastrecht, alwaar een dixie in brand stond. Hierop zijn we direct zijn rijden, echter waren we ietwat te laat. En toch hadden we wat beeld.

Hierna kreeg de brandweer van Haastrecht intern een melding, een zoektocht volgde, maar gelukkig kregen we al snel een tip waar ze na toe bleken te zijn gegaan. Er was een poging gedaan om een voertuig in brand te steken aan de Olympiadeplein in Gouda.

Vervolgens was het weer even rustig, wat me de kans gaf om net buiten Gouda velen foto’s en video’s te maken tijdens het moment van de jaarwisseling. Want ondanks het verbod werd toch het nodige, gelukkig, afgestoken. Maar de pieper zou niet lang op zich laten wachten.


Nieuwjaarsnacht

De eerste melding van de nacht werd rond kwart over 12 gemeld en bleek te gaan om een gebouwbrand aan de Zuidplaslaan in Waddinxveen, daar kon ik vrij snel bij zijn, zo snel dat ik zelfs de brandweer achterna zat. Uiteindelijk bleek dit echter alweer, loos alarm.

Maar we konden al gauw weer verder want enkele 100den meters verderop zou de volgende brand woedden. Uiteindelijk bleek dit echter maar een behoorlijke vuurton te zijn. En voor deze melding voorbij was konden we alweer na de volgende, het leek even druk te worden…

De volgende brandmelding bleek te zijn in Gouderak, een simpele buitenbrand, maar toch gingen we er maar even op af, Want beter iets dan niets…

En vervolgens kwam er ook nog een voertuigbrand melding in Ouderkerk in de Ijssel, waar ik ook besloot op af te gaan. Echter bleek de brandweer niet eens te hoeven ingezet te worden, want er was op een plein een simpele vreugdevuur gestookt. Echter was het wel gezellig en werd er ook mooi vuurwerk afgestoken, dus besloot ik daar even te blijven om foto’s te maken (Zie RFGFireworks).

Na enige tijd ging de pieper weer en, traditiegetrouw als elk jaar, moest er helaas ook in Gouda weer een auto de fik in. Het was een aardig stuk in zeer dichte mist rijden na de Gedenklaan in Gouda, dus natuurlijk was ik laat, maar niet te laat.

Het leek daarna echter wel echt, voorbij te zijn. De pieper ging niet meer af en dus werd het tijd om na huis te gaan. Nog even een oliebol en de meldingen verwerken en weer lekker na bed toe. Echter nog voor dat kon kwam er toch nog een melding binnen. Een val van de trap zorgde voor de inzet van de MMT in de binnenstad.

Hierna kwam er nog een melding binnen aan de Sluisdijk, een woningbrand, maar ook deze leek weer loos te zijn, dus leek t daarna echt voorbij te zijn.


Nieuwjaarsdag

Na een goede nachtrust ging de pieper nog enkele keren, maar ik besloot alleen nog even na de Woubrechterf te gaan, gewoon om wakker te worden…

Daar bleek een kliko in de brand te staan, maar zoals gewoonlijk was ik weereens best laat. Echter toch wat beelden kunnen schieten. En gelukkig was erger voorkomen door snel handelen door buurtbewoners en de brandweer.


Over het algemeen verliep de jaarwisseling dus vrij rustig, het was een leuke/gezellige oud & nieuw, maar niet echt spectaculair zoals buiten Gouda. Het gemis van het zelf niet mogen stoken, was groot, al deed het uitje in de middag veel goed. Laten we hopen dat de volgende jaarwisseling het op de pieper net zo rustig blijf en er dan wel weer kan worden afgestoken. En vooral, dat corona geen issue meer is.

Voor nu GELUKKIG NIEUWJAAR en een fijn/mooi/goed 2021!

Een gedachte over “Meldingen tijdens Oud & Nieuw 2020-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.