Zeer grote brand in appartement van seniorencomplex IJsselzicht aan de St. Helenabaai te Capelle a.d. IJssel

Vanavond net voor 9 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de St. Helenabaai in Capelle aan den Ijssel.

Ter plaatse bleek door een vooralsnog onbekende reden een brand te zijn ontstaan in een appartement van een seniorencomplex.

Deze brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling en was in het begin ook korte tijd uitslaand. 

De brandweer besloot dan ook al snel de brand groots op te schalen naar uiteindelijk zelfs zeer grote brand. Dit niet omdat de flinke brand geblust diende te worden maar ook alle omliggende appartementen moesten worden ontruimd, al hier de rook zich wist te verspreiden.

Vanwege dat het allen ouderen betrof welke in deze flat woonden, waren extra manschappen nodig om dit veilig en voorspoedig te doen verlopen. De bewoners van alle appartementen werden tijdelijk opgevangen in de hal van het appartement. Uiteindelijk moesten minstens een 70 tal mensen hun woning verlaten, allen van de 1e tot 4e verdieping. Het is niet bekend hoevelen van hen na afloop weer terug konden gaan en/of waar ze eventueel konden worden opgevangen.

Gelukkig kon het vuur snel geblust worden en werd daarmee de rook ook al snel minder. Helaas kon echter niet worden voorkomen dat het appartement volledig uitbrandde. Tevens viel er een zwaargewonde en overleed er treurig genoeg ook hond. 

Nadat de brand was geblust werden alle andere appartementen nagekeken voor o.a. CO, waarna na enige tijd hard werk men weer retour kon gaan. 


Melding:

Datum: woensdag 25 november 2020 20.54
Adres: St. Helenabaai (Capelle a.d. Ijssel)
Melding: Prio 1 (GRIP 1) (Zeer gr. BR) BR woning
Voertuigen: Zie tags!

 


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.