Zeer grote brand legt sport- en recreatiecentrum Optiesport de Schelf in de as in Noordwijkerhout

Vanochtend heeft een zeer grote brand het sport- en recreatiecentrum “Optisport de Schelf” in de as gelegd. Hieronder ons (beeld-)verslag van deze brand! (tussen 10.20 en 12.48)

Rond 9 uur vanochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand aan de Maandagswetering in Noordwijkerhout. Al snel bleek dat het ging om een flinke brand waarbij meer hulp nodig was en dus werd er opgeschaald.

Brandweer uit de hele regio werden opgetrommeld om zich naar de locatie van de brand te verplaatsen waar ze aldaar met 3 autoladders en diverse stralen vanaf de grond het vuur te lijf gingen.

Deze leek in eerste instantie zich vooral in het dak van het pand te verschuilen maar wist zich razendsnel uit te breiden. Waardoor de vlammen al gauw uit het dak sloegen en de dikke/zwarte rook over de achterliggende wijken trok.

Hiervoor werd dan ook snel een NL alert verstuurd met de vraag of iedereen ramen/deuren gesloten wou houden en ventilatie dicht wou doen. Zover bekend vielen er echter gelukkig geen gewonden en hebben geen ontruimingen plaatsgevonden. Tevens kwam er geen asbest vrij bij de brand, al konden mensen wel as-deeltjes naar beneden zien komen vallen.

De brandweer wist de brand na uren hard werken te blussen en kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar andere panden. Helaas kon echter t pand zelf als verloren beschouwd worden.

Uiteindelijk kon alleen het zwembad nog enigszins gered worden, het evenementen gedeelte, waar ook de opslag lag van de lokale carnavalsvereniging is volledig vernietigd. 

Hoe de brand is ontstaan is onbekend. De brand trok veel bekijks. Omliggende straten/wegen waren grotendeels afgesloten voor het verkeer die er enigszins hinder van ondervond.


Melding:

Datum: zaterdag 14 november 2020 08.57
Adres: Optisport de Schelf, Maandagsewetering (Noordwijkerhout)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand industrie (GRIP: 1) (zeer grote brand) 
Voertuigen: Zie tags!

Video:

1.

2.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Zie meer op Google Foto’s!


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.