Zeer grote brand legt bedrijfspand van #Isero (voormalig #Gerritse Ijzerwaren) in de as aan de #Marconistraat in #Gouda

Vannacht heeft een zeer grote/uitslaande brand het pand van Gerritse Ijzerwaren (ISERO) volledig verwoest. 

Het was rond kwart voor 1 toen de brandweer werd gealarmeerd voor een industriebrand aan de Marconistraat in Gouda.

Aldaar bleek er brand te woedden in een pand van ISERO (Voormalig Gerritse Ijzerwaren). Al was er in eerste instantie alleen nog sprake van flink wat rook.

De brandweer besloot al snel op te schalen, naar uiteindelijk zelfs zeer grote brand, omdat dit nogal een lastige en langdurige klus bleek te gaan worden.

Het pand was dusdanig goed beveiligd dat binnen komen niet makkelijk was. Zo werd gebruikt gemaakt van het cobra-team, slijptollen, schuurzagen en nog veel meer om binnen te komen. Aldaar echter bleek t al snel te heet om een veilige binnenaanval te kunnen doen en dus werd voor de optie “gecontroleerd uit laten branden gekozen”.

De brandweer maakte alles gereed voor een flinke blusaanval met van alle kanten een lading water. Ze moesten daarbij eerst de brand uit het pand lokken alsware door het dusdanig veel zuurstof te geven dat het zich goed kon vormen.

Plots was het zover en kwamen de vlammen met een enorme hitte en hoeveelheid uit het pand zetten, waarna men de aanval inzette op het vuur.

Hierbij wist men al snel de vlammen minder te maken, echter genereerde dit alles wel enorme hoeveelheden rook welke over o.a. korte akkeren -> achterwillens etc trokken. Omwonenden werden dan ook gevraagd ramen/deuren te sluiten.

Na uren blussen kon het signaal brandmeester gegeven worden, al kon helaas het pand niet meer worden gered, uitbreiding naar naastgelegen panden werd gelukkig wel voorkomen, tevens vielen er zover bekend geen gewonden.

Het gevolg was wel dat er nog enkele uren nageblust moest worden, te samen met dat het pand gesloopt diende te worden, hiervoor schakelde men dan ook een kraan in, welke al snel korte metten wist te maken van t verwrongen metaal.

Na afloop werd het pand afgeschermd met hekken en konden alle eenheden weer retour. De weg was ten tijde van het incident deels afgesloten.


Melding:

Datum: woensdag 4 november 2020 0.43
Adres: Gerritse Ijzerwaren, Marconistraat (Gouda)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand industrie (Zeer grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Video:

1.

2.

3.

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.