Dag 2 van “Metro rijd door stootblok en bungelt meters boven de grond op kunstwerk” te Spijkenisse

Maandagnacht 2 november heeft zich een bizar ongeval voorgedaan met een metro in Spijkenisse. Een incident waarbij de hulpdiensten meerdere dagen aanwezig was. Hierbij ons verslag van dag 2 tussen half 2 en half 5!

In de nacht van 1 op 2 november werden de hulpdiensten gealarmeerd rond half 1 voor een brand in een metro aan de Componistenpad in Spijkenisse.

Al snel werd er opgeschaald, naar uiteindelijk zelfs GRIP 1, en werden naast brandweer Spijkenisse zelf, ook diverse eenheden uit omliggende korpsen opgeroepen.

Ter plaatse bleek al snel dat er van brand geen sprake was, echter bleek er wel daadwerkelijk wat gebeurt te zijn. Namelijk dat een metrostel van de RET door een stootblok was gereden en vervolgens belandde op een kunstwerk van 2 walvisstaarten, toepasselijk genoemd de “Saved by the Whale’s Tail”.

Wonder boven wonder bevatte de metro geen passagiers en ook wist de bestuurder van de metro er met nauwelijks tot geen verwondingen er aan over gehouden te worden zichzelf te bevrijden, waarna hij formeel werd aangehouden door de politie voor verhoor in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het incident, welke veel, zeer veel bekijks trok, ook in deze corona-tijden, zou enkele dagen duren en wereldwijd de media halen, echter hem oplossen bleek geen klus die zomaar geklaard was, er gingen dagen overheen alvorens de hele metro weer terug was op locatie om vervolgens onderzocht te worden.

Vanwege de aanwezigheid van velen kijkers werden rondom het gebied hekken neergezet en waren er veel handhavers/politie aanwezig om alles in goede banen te lijden. Het metro en overige verkeer ondervond hiervan gelukkig geen hinder.

Wij, ik en me zusje, besloten deze dag, de 2e/van de 3, een kijkje te nemen naar de berging van het voorste gedeelte van de metro. Hierbij hebben we velen beelden gemaakt welke u hieronder kunt zien.


Melding:

Datum: maandag 2 november 2020 00.36
Adres: Gemeld: Metro Akkers / Componistenpad / Zomerakker / Verdilaan (Spijkenisse)
Melding: Prio 1 Brand Spoorvervoer (Metro, rangeerdelen)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: (Laatste update 3-11 19.47)

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.