Traumahelikopter ingezet bij ernstig verkeersongeval op de N207 (Verbindingsasje) te Gouderak

Vanavond rond kwart voor 11 werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Verbindingsasje/N207 te Gouderak.

Op de weg tussen de N228 naar Bergambacht/Gouda en de rotonde nabij de Gouderaksebrug, was door nog onbekende reden, een ongeval gebeurt waarbij een personenauto en een bestelbus frontaal met elkaar in aanraking waren gekomen. 

Hierbij raakte beiden voertuigen zwaar beschadigd. Andere voertuigen konden zover bekend de klap net ontwijken. Door het ongeval raakte inzittenden (zwaar) gewond waardoor naast diverse ambu’s/brandweer en politie ook de traumahelikopter werd ingezet. (De 2e die werd opgeroepen werd boven het incident geannulleerd) Deze, de MMT arts(en), heeft samen met het ambulance-personeel de slachtoffers bijgestaan tot ze werden bevrijd door de brandweer. Hieropvolgend werden ze naar de ambulance’s gebracht. Alwaar ze tot slot met spoed naar het ziekenhuis werden vervoerd.

Na afloop konden de meeste hulpdiensten retour en bleef politie achter om onderzoek te verrichten naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Waarna tot slot de auto’s zijn geborgen. In al deze tijd was de N207 tussen de rotonde’s afgesloten voor al het verkeer.

Update 04-10: Helaas hebben we te horen gekregen dat 1 van de slachtoffers is overleden. We willen onze excuses aanbieden voor de te snelle publicatie. En de nabestaanden/betrokkenen veel sterkte en onze condolences toe wensen!


Politie.nl

Politie doet onderzoek naar dodelijke aanrijding N207
Laatste update: 04-10-2020 | 09:54

Gouderak – De politie is een onderzoek gestart na een zeer ernstige aanrijding op zaterdagavond 3 oktober op de N207 bij het Verbindingsasje in Gouderak. Bij deze aanrijding kwam een 38- jarige mevrouw uit Gouda om het leven.

Zaterdagavond rond 22.45 uur kwam de melding binnen dat er op de N207 drie voertuigen frontaal op elkaar waren gereden. Het betrof twee personenauto’s en een witkleurige bestelbus. De 38- jarige bestuurster van de personenauto werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, daar is zij vanmorgen aan haar verwondingen overleden. De 28- jarige bestuurder van de bestelbus uit Krimpenerwaard werd aangehouden. Deze man werd ook vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte zou voor het ongeval al zijn opgevallen door zijn opvallend rijgedrag.

Onderzoek
Na het ongeval verrichte de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoek ter plaatste. Het Opsporingsteam Verkeer (OTV) is een onderzoek opgestart en zal onderzoek doen naar de toedracht. Diverse getuigen van de aanrijding zijn opgevangen door de politie en kregen slachtofferhulp aangeboden.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van het ongeval, of kort voor het ongeval? Of heeft u (dashcam) opnames van de aanrijding? Wij komen graag met u in contact. Dit kan via 0900-8844 of via het tipformulier.


Melding:

Datum: zaterdag 3 oktober 2020 22.46
Adres: Verbindingsasje / N207 (Gouderak)
Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.