Grote brand legt cafetaria in centrum van Harmelen in de as

Vannacht net na kwart over 12 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij de Snack Cafetaria aan de Kloosterweg in Harmelen.

Ter plaatse bleek er een flinke brand te woedden in het pand welk gepaard ging met veel rook. De brandweer besloot dan ook de brand op te schalen.

Eenheden uit Harmelen, Woerden en Utrecht kwamen bij de brand om te samen het vuur en de enorme rookwolken te bestrijden. Dit bleek geen gemakkelijke klus, maar uiteindelijk lukte het toch zo goed als alle vlammen te doven. Hieropvolgend heeft men nog wat sloopwerkzaamheden verricht om de laatste vlammen te doven. Waarna na uren hard werken uiteindelijk het signaal brandmeester gegeven kon worden.

Zover bekend vielen er geen gewonden bij de brand, wel moesten enkele omwonenden hun huis tijdelijk verlaten en werd aangeraden om ramen/deuren gesloten te houden. 

Velen mensen kwamen kijken na de brand, welke het pand grotendeels vernietigde. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, maar zou mogelijk in de keuken begonnen zijn.


Melding:

Datum: zaterdag 12 september 2020 00.16
Adres: De Snack Cafetaria, Kloosterweg / Kalverstraat (Harmelen)
Melding: Prio 1 BR bijeenkomst (keuken)
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.