Flinke brand in leegstaande flat aan de Eendrachtsweg te Gouda

Een grote uitslaande brand heeft vanochtend meerdere leegstaande appartementen in de as gelegd aan de Eendrachtsweg te Gouda.

Het was net 6 uur toen de piepers voor de brandweer van Gouda, later ook dat van Haastrecht, gingen voor een woningbrand aan de Wiardi Beckmanhof.

De brandweer van Gouda en Haastrecht gingen met spoed ter plaatse en troffen aldaar, voor de 2e keer in korte tijd (vorige keer was rond 20 augustus), een brand aan in een van de leegstaande flats tussen de Rutgersstraat / Verzetslaan / Sportlaan en de Wiardi Beckmanhof aan. Deze brand was uitslaand en ging gepaard met behoorlijk wat rook.

Men wist het vuur snel te blussen al zou het nog enige tijd duren alvorens de hitte volledig verdween uit het pand. De schade was flink, maar er vielen gelukkig geen gewonden. Het signaal brandmeester kon na een uurtje hard werken dan ook gegeven worden waarna men kon opruimen om retour naar de kazerne te gaan.


Melding:

Datum: zondag 6 september 2020 06.01
Adres: Gemeld: Wiardi Beckmanhof/Rutgersstraat / Daadwerkelijk: Eendrachtsweg (Gouda)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand woning (middelbrand)
Voertuigen: TS 16-3130 / AL 16-3152 (Gouda), TS 16-3230 (Haastrecht), OvD 16-9194 (Gouda e.o.), DA 16-9199 (Persvoorlichter), DB-A 16-9282 (Kouderkerk a.d. Rijn), Politie, Salvage

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.