Middel duikalarm voor zoektocht naar crimineel in sloten rondom de Burgemeester van Zwietenweg te Nieuwerbrug

Brandweer is deze avond enige tijd bezig geweest met het zoeken naar een dief welke via een sloot nabij Nieuwerbrug was ontsnapt aan de politie.

Het was rond 10 voor 7 toen brandweer Nieuwerbrug, Gouda en Woerden werden opgeroepen om met spoed naar de Molendijkerdwarsweg in Nieuwerbrug te gaan. Alwaar ze samen met de politie een grootschalige zoektocht opstartte.

Deze zoektocht verplaatste zich al snel naar de Burgemeester van Zwietenweg en werd ook opgeschaald naar middel-duikalarm, omdat meerdere duikteams alsmede een boot was ingezet in de zoektocht naar de crimineel.

De brandweer, geassisteerd door o.a. politiehonden, gingen op zoek in meerdere sloten en het naastgelegen weiland/bosrijk gebied. Echter na uren zoeken bleek de dief aldaar zich niet meer te bevinden en dus konden de hulpdiensten zo goed als weer retour.

Dit alles was het gevolg van een eerdere actie van de politie waarbij al minstens 2 personen waren aangehouden. Zij zouden zich verdacht hebben gedragen rondom de carpoolplaats onder de A12 waarna duidelijk werd dat zij meerdere spullen hadden gestolen. Een 3e dader wist men vandaag ook aan te houden. Echter de 4e persoon wist dus te ontsnappen. 

Het verkeer heeft enigszins hinder ondervonden van het incident. 


Melding:

Datum: dinsdag 25 augustus 2020 18.52
Adres: Gemeld: Molendijkerdwarsweg / Daadwerkelijk: Burgemeester van Zwietenweg (Nieuwerbrug)
Melding:  Prio 1 Persoon te water (middel duikalarm)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Getagd: / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.