Oproep tot rellen bij Goudse Westerschool aan de Jacob van Lennepkade te Gouda zorgt voor grote politie-inzet

Door een bericht wat rondging op social media waarin werd opgeroepen om te gaan rellen heeft de politie vanavond lange tijd lopen surveilleren in de Goudse wijk Korte Akkeren.

Het bericht was gisteren werd verzonden via een social medium zou oproepen om tegen kwart voor 10 bij de Goudse Westerschool te gaan rellen. Hierbij was iedereen uit heel Nederland welkom. Mogelijk zouden eerdere rellen zoals die in de Haagse Schilderswijk en Utrechtse Kanaleneiland de reden zijn geweest tot deze oproep. Het bleef echter beperkt tot een grote aanwezigheid van pers en politie, zover bekend is het niet tot rellen gekomen deze avond.

Dit kwam vooral door de actieve houding van de politie welke ruim van te voren in de wijk aan het controleren was op hangjeugd en andere verdachte omstandigheden. Hierbij werd de Goudse politie (welke vooral met bikers aan het rondfietsen waren) geassisteerd door het Parate Peloton en de Mobiele Eenheid. Iedereen werd later in de avond, zo rond de tijd dat het zou plaatsvinden, ook vereist naar huis te gaan omdat de burgemeester een noodverordening had uitgegeven. Daarbij waren de buurtvaders etc ook pro-actief aanwezig om te voorkomen dat de jeugd toch ging rellen. Te samen wist men de rust te bewaren in een wijk die vaak sowieso al wat drukker is op een mooie zomeravond.

Wij hebben getracht toch beelden gemaakt welke u hieronder kunt zien.

 


Foto’s:


Media:

Getagd: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.