Middelbrand in Woning (Bungalow met rietenkap), Bungalowpark ‘t Vissertje, Oosteinde (Moordrecht)

Vanavond rond kwart over 6 brak er een brand uit in een bungalow (met rietenkap) aan de Oosteinde in Moordrecht.

De brandweer van Gouda, Moordrecht en Gouderak gingen hierop allen gelijk met de melding middelbrand met spoed ter plaatse.
(De autoladder van Gouda was (als t goed is) eerste ter plaatse omdat deze hiervoor een OMS melding had (zichtbaar op de webcam van Gouda dat die wegreed))

Nadat de brandweer ter plaatse kwam moesten zij eerst een kilometer lange systeem van slangen aanleggen om dusdanig genoeg water te krijgen bij de brand, welke helemaal achterin het park woedde en ondertussen het hele pand al had opgeslokt. De brandweer kon dusdanig al niet meer voorkomen dat het hele pand ook in de vlammen zal opgaan.

De brand was dusdanig heftig dat (volgens omwonenden) diverse panden in de directe omgeving al mogelijke tekenen van brand toonden op het dak. Echter kon de brandweer gelukkig snel genoeg voorkomen dat de brand zich uiteindelijk niet uitbreidde en de schade is beperkt gebleven tot de vakantiewoning zelf.

Zover bekend zijn er geen slachtoffers bij de brand gevallen. Ook hebben omwonenden hun woning niet hoeven te verlaten. Het incident trok veel aandacht. Ook was de weg naar en van het park deels afgesloten, maar omdat het laat in de avond was had het verkeer amper/geen hinder. De brandweer moest over gladde paden lopen om snel t incident te bereiken.


Melding:

Datum: 19 januari 2013 18.18
Adres: Oosteinde (Moordrecht)
Melding: Prio 1  Gebouwbrand (dak) (Middelbrand)
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.