Grote hulpverlening voor ernstig verkeersongeval op de N207 bij Boskoop

Hulpdiensten werden deze middag rond 10 voor half 4 gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de N207 te Boskoop.

Net voorbij het Shell station, t.h.v. paal 28.5, was er door een vooralsnog onbekende reden aan ongeval gebeurt waarbij 2 personenauto’s en 2 vrachtwagens waren betrokken.
Hierbij zouden mogelijk meerdere personen bekneld zitten en ernstig gewond zijn geraakt, tevens was er een kans dat een van hen te water was geraakt in de sloot.

Hulpdiensten besloten het incident al vrij gauw op te schalen, na uiteindelijk “grote hulpverlening”. Waarna assistentie uit Gouda, Alphen a.d. Rijn en Boskoop ter plaatse kwam.
Naast de inzet van de brandweer, werden ook meerdere ambulance-eenheden en ook een traumahelikopter ingezet. En tot slot kwam zelfs de kraan uit Haaglanden naar het incident.

Ter plaatse heeft de brandweer de slachtoffers bevrijd uit hun voertuig, 1 daarvan, een vrachtwagenchauffeur zat zwaar bekneld, waardoor het nogal een klus was deze man vrij te krijgen. Tevens doken 2 politieagenten in het water, opgevolgd door de duikers, maar zij konden, zover bekend, echter niemand in het water vinden. 

Nadat alle slachtoffers waren bevrijd hebben ambulanciers (enkelen onder begeleiding van MMT-artsen) de slachtoffers lokaal gestabiliseerd, waarna enkelen van hen met spoed(begeleiding) naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Uiteindelijk waren er 3 slachtoffers, waarbij 1 zwaargewonde. 

Nadat alle slachtoffers waren bevrijd en de vloeistoffen die waren vrijgekomen toe waren gedekt met speciaal zand. Konden de hulpdiensten langzaam aan weer opruimen om vervolgens retour naar de kazerne te gaan. Waarna tot slot, na het onderzoek door de VOA, er een ingewikkelde bergklus alle voertuigen heeft weten te bergen. 

De weg tussen Boskoop en Alphen a.d. Rijn was door het incident urenlang afgesloten, te samen met nog enkele andere incidenten en de regen, betekende dit een complete verkeersinfarct in het Groene Hart. Tegen de tijd dat het donker werd de drukte eindelijk minder. 


Melding:

Datum: woensdag 11 september 2019 15.21
Adres: Alphenseweg / N207 (Boskoop)
Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel (Beknelling Zwaar)
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:


Media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.