Grote brand in spouwmuur van meerdere woningen aan de Hazerswoudestraat te Zoetermeer

Vanmiddag rond kwart over 4 werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hazerswoudestraat in Zoetermeer.

Brandweer, politie en ambulance-eenheden gingen ter plaatse en troffen aldaar een brand aan in meerdere woningen. De brand ging gepaard met veel rook en wist zich snel uit te breiden, tevens viel er een slachtoffer. Al gauw een reden voor de hulpdiensten om de brand op te schalen naar “grote brand”.

(mogelijk) Tijdens werkzaamheden in een woning ontstond er brand in een spouwmuur vol met isolatiemateriaal. Vanwege dit isolatiemateriaal wist het vuur zich snel te verspreiden naar meerdere woningen. Woningen die door de brandweer ontruimd werden, in totaal zelfs rond de 6 stuks. De bewoners hiervan werden opgevangen in een nabijgelegen school.

Door de brand raakte 1 persoon gewond, dit gebeurde toen een stuk isolatiemateriaal in de oog van het slachtoffer terecht kwam. Deze persoon is meegenomen naar het ziekenhuis.  Zover bekend vielen er verder geen slachtoffers.

De brandweer is enige tijd bezig geweest met het blussen van de brand, zij kregen hierbij assistentie van het cobra-coldcut team, welke vaker is gebruikt bij het blussen van branden in spouwmuren. De schade, vooral door het vele water wat gebruikt moest worden, is in de woningen groot. Het is niet bekend of de bewoners weer veilig terug kunnen keren na hun woningen.

Na uren hard werken kon het signaal brandmeester gegeven worden, hieropvolgend keerde langzamerhand diverse voertuigen weer retour. De straat waar de brand plaatsvond was tijdens het incident grotendeels afgezet, dit weerhield echter velen mensen niet om een kijkje te nemen.


Melding:

Datum: zaterdag 25 juli 2020 16.13
Adres: Hazerswoudestraat (Zoetermeer)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand woning (Grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.