A1, ASMedia, Hardnieuws, Hollands Midden, Hulpverlening, Lage temperaturen, Melding(en), Persoon te water, Prio 1 (Politie/Brandweer), Reeuwijk, Reeuwijkse Plassen, Waterongeval(len), Weergerelateerd

Schaatser mogelijk door ijs gezakt aan de ‘s-Gravenbroekseweg in Reeuwijk 11-02-21

Vanmiddag net na 5 uur werden diverse hulpdiensten opgeroepen voor een mogelijke persoon te water aan de ‘s-Gravenbroekseweg in Reeuwijk.

Ambulance, brandweer, politie en zelfs de traumahelikopter gingen ter plaatse maar moesten eerst nog zoeken naar de specifieke locatie waar het incident zou zijn voorgevallen.
Het incident zou een schaatser betreffen welke aan het schaatsen was op te dun ijs in de Reeuwijkse Plassen en daarbij vervolgens door het ijs zakte.
Vanwege de lage temperaturen en de onduidelijke locatie, werd alles opgetrommeld om zo de zoektocht te versnellen.

Gelukkig bleek echter al snel dat het loos/vals alarm was, alszijnde, de persoon die het water in was gevallen, bleek al op het droge te zijn en niet in levensgevaar te zijn.
Toen dit bekend werd konden de hulpdiensten dan ook vrij snel weer retour, waarna de weg weer werd vrijgegeven voor het verkeer.


Melding:

Datum: donderdag 11 februari 2021 17.04
Adres: ‘s-Gravenbroekseweg (Reeuwijk)
Melding: Prio 1 Persoon te water
Voertuigen: Politie, AL 16-3152 / WO 16-3110 (Gouda), OvD 16-9194 / Ambulance 16-151 (Gouda e.o.), TS 16-3033 (Reeuwijk), Lifeliner 2 (cancel boven incident)

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: