Zeer grote/uitslaande brand (GRIP1) in meerdere panden aan de Rijnkade in Alphen a.d. Rijn.

Vanochtend rond 3 uur werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Rijnkade in Alphen aan den Rijn.

Rond 3 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rijnkade in Alphen a.d. Rijn, al snel werd opgeschaald naar uiteindelijk grip 1 zeer grote brand en bleek het te gaan om een tapas-bar alwaar de brand woedde. Een uitslaande brand welke gepaard ging met veel rook en snel om zich heen wist te grijpen.

De brandweer probeerde vervolgens met man en macht vanaf de grond en de lucht (met autoladders) van beiden kanten de brand te bestrijden. Helaas kon echter niet voorkomen worden dat de brand wist over te slaan naar meerdere naastgelegen panden. Gelukkig vielen er echter geen gewonden.

Diverse omwonenden moesten worden ontruimd en velen kwamen dan ook kijken na hoe de historische panden in de as werden gelegd. Al lijkt de schade voornamelijk op het dak aanwezig te zijn. Vanwege de brand werden diverse omliggende straten wel afgesloten, tevens trok de rook over naastgelegen wijk.

Na uren blussen zo net na het ochtenduur, kon het signaal brandmeester gegeven worden en kon langzaam aan begonnen worden met opruimen. Al zou het nablussen nog velen uren in beslag nemen. De oorzaak van de brand is onbekend.


Melding:

Datum: zaterdag 27 juni 2020 03.02
Adres: Rijnkade (Alphen a.d. Rijn)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand bijeenkomst (GRIP: 1) (zeer grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.