Gewonden bij grote woningbrand aan de Schijfmos in Nieuwerkerk a.d. IJssel

Vanochtend heeft er een flinke brand gewoed in een onder-hoek woning aan de Schijfmos in Nieuwerkerk a.d. Ijssel waarbij de bewoners gewond raakte.

Vanochtend rond kwart voor 9 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Schijfmos in Nieuwerkerk a.d. IJssel.

Al snel werd de brand opgeschaald naar, uiteindelijk, grote brand, en waren er vanaf een afstand flinke rookwolken te zien boven de woning. Al was de reden van de opschaling vanwege de mogelijke aanwezigheid van slachtoffers in/bij het pand.

De brandweer van Nieuwerkerk/Capelle a.d. Ijssel, Rotterdam, Gouda, Waddinxveen en diverse andere korpsen waren snel aanwezig en wisten de slachtoffers, welke de bewoners van het pand bleken te zijn, te bevrijden doormidden van de autoladder.

Nadat de bewoners gered waren werden ze nagekeken door ambulance personeel en vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis voor o.a. rookinhalatie. Zover bekend waren de bewoners van de bovenwoning niet thuis tijdens het incident.

Hieropvolgend heeft de brandweer de brand geblust waarna helaas bleek dat de woning volledig was uitgebrand, tevens liep de bovenwoning veel schade op. Het is echter vooralsnog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan, volgens zeggen in de slaapkamer.

Na afloop konden de hulpdiensten weer retour. De omgeving was afgesloten, ook vanwege het massa-ramptoerisme wat op de brand af kwam.


Melding:

Datum: dinsdag 23 juni 2020 08.42
Adres: Schijfmos (Nieuwerkerk a.d. IJssel)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand woning (grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.