Flinke rookwolken over Waddinxveen na explosie aan de Snoekbaars in nieuwbouw-wijk Triangel

Vanavond rond kwart voor 7 vond er door een vooralsnog onbekende reden een enorme (mogelijk gas-)explosie plaats in een nieuwbouwwijk van Waddinxveen.

De hulpdiensten werden rond kwart voor 7 oproepen voor een nacontrole/assistentie politie aan de Snoekbaars in Waddinxveen.

Al snel werd er opgeschaald naar grote brand en bleek er een enorme rookwolk van grote afstand rondom de locatie van de brand te zien. Tevens zou er een hele harde knal gehoord zijn welke mogelijk was veroorzaakt door een explosie.

De brandweer was snel aanwezig en heeft vervolgens getracht, rekening houdend met de eigen veiligheid want het was niet zeker of er nog ontploffingsgevaar was, de brand te blussen. Wat na enige tijd ook lukte. De rook nam af en hiermee nam ook het gevaar af.

Omwonenden werden gesommeerd terug te gaan naar hun woning om aldaar te wachten voor hun eigen veiligheid/gezondheid. De hele wijk, Triangel, werd voor al het verkeer en de massa toestroom aan ramptoeristen en pers, afgesloten.

Na ongeveer een uur of anderhalf kon het signaal brandmeester gegeven worden en besloot men onderzoek te gaan verrichten na hoe de explosie en daaropvolgende brand heeft kunnen ontstaan.

Gelukkig vielen er geen gewonden en bleef de schade zover beperkt tot 2 containers waar de explosie/brand zou hebben plaatsgevonden.


Melding:

Datum: zondag 21 juni 2020 18.45
Adres: Snoekbaars (Waddinxveen)
Melding: Prio 1 Brand bijgebouw (grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

Remco & Darinca Gerritsen


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.