(mobiele) telefoon, Bloemendaal, Dienstverlening / DV aan derden, Gouda, Hollands Midden, Hulpverlening, Melding(en), Nieuws op Beeld, Prio 2

Duikers halen telefoon van jongen uit het water, De Groene Zoom (Gouda)

Vanavond zijn de duikers van de brandweer ingezet om een jongen zijn verloren telefoon terug te vinden aan de Groene Zoom in Gouda.

Vanavond werden de duikers van de brandweer tegen 8 voor half 9 gealarmeerd voor een melding van “dienstverlening” aan de Groene Zoom in Gouda.

Zij gingen zonder spoed ter plaatse en troffen aldaar op een brug een gezin aan waarbij een van de kinderen, een jongen, zijn telefoon was kwijtgeraakt.
De hoe of wat is onbekend, maar de telefoon was beland in de sloot onder de brug en dus besloten ze de hulp van de brandweer in te schakelen.

Deze waren niet te beroerd om de jongen te helpen bij het terug vinden van zijn telefoon en gingen dus met 1 duiker het water in op zoek naar de telefoon.
Een telefoon, genaamd de iPhone (6, al leek die wat nieuwer), bleek daar op de bodem van de sloot te liggen, wat dus even een zoektocht was in totale duisternis.

Gelukkig wist de brandweer de telefoon eruit te halen, wat de jongen en zijn gezin heel blij maakte. Hij kreeg dan deze telefoon ook gelijk overhandigd.
Hij laat hem komende tijd even opdrogen in de hoop dat er daarna toch nog wat leven in het apparaat zit die officieel niet waterdicht genoemd kan worden.

Na afloop kon de brandweer weer retour. Al was er natuurlijk nog even tijd voor een gezamenlijke foto (wel volgens de corona-regels).


Melding:

Datum: maandag 3 mei 2021 20.22
Adres: De Groene Zoom (officieel Waddinxveensepad) (Gouda)
Melding: Prio 2 DV aan derden
Voertuigen: TS 16-3130 / WO 16-3110 (Gouda)

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: