Voertuig te water, A12 Knorrestein (Zoetermeer)

Vanochtend tegen 11 uur werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water bij het tankstation Knorrestein te Zoetermeer.

Ter plaatse bleek er een personenauto in het water te liggen net voor de afrit naar het tankstation. 

Diverse hulpdiensten, waaronder politie/brandweer en ambulance, gingen met spoed naar het incident, en besloten deze al snel op te schalen naar “Middel duikalarm”. Dit voornamelijk vanwege de mogelijke aanwezigheid van meer slachtoffers in het water.

Duikers van brandweer Gouda en Den Haag hebben hiernaar gezocht maar konden uiteindelijk concluderen dat het maar om 1 slachtoffer ging. Helaas konden de hulpdiensten echter niks meer voor dit slachtoffer betekenen, hij/zij was ter plaatse al aan zijn/haar verwondingen overleden.

De kraan van Haaglanden heeft vervolgens het voertuig uit het water gehaald, waarna het slachtoffer kon worden geborgen. Hieropvolgend vond een uitgebreid onderzoek plaats naar hoe het incident heeft kunnen gebeuren en/of het slachtoffer al dan niet langere tijd in het water zou hebben gelegen. De VOA werd hierbij geassisteerd door collega’s van de Forensische opsporing en een politiehelikopter.

Vanwege het incident werd de afslag naar de tankstation van Esso afgesloten, dit leidde tot een flinke file welke tussen Zoetermeer Centrum en Nootdorp uren heeft gestaan. 


Melding:

Datum: zaterdag 13 juni 2020 11.00
Adres: Esso Knorrestein, A12 (Zoetermeer)
Melding: Prio 1 Voertuig te water (middel duikalarm)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.