Fotomoment nieuwe crashtenders bij Rotterdam – The Hague Airport

Hieronder mijn beeldverslag van het foto-moment van de nieuwe (en oude) crashtenders bij de brandweer van Rotterdam – The Hague Aiport op 6 juni 2020!

Het begon enkele weken geleden toen de brandweer van het vliegveld besloot om een bijzonder/uniek evenement te organiseren voor gewilden, voornamelijk liefhebbers van brandweer en (112/pers)fotografen.

Rekening houdende met de corona-tijd werd dit ingewikkeld maar door bepaalde regels te treffen kon het toch gebeuren dat op deze dag, zaterdag 6 juni 2020, 30 gelukkigen (van de 171 aanmeldingen) een kijkje mochten nemen op het vliegveld van Rotterdam – the Hague Airport om deze prachtige nieuwe voertuigen vast te leggen.

Deze crashtenders zullen dienen ter vervanging van de oude, veelal decenia oud, brandweervoertuigen op de kazerne van het vliegveld. Zij zullen gebruikt worden voor als er een vliegtuigcrash e.a. plaatsvind in/rondom het vliegveld en beschikken over de nieuwste (vooral elektronische) snufjes. Minstens 1 oude wagen blijft echter wel nog voor de zekerheid aanwezig.

Persoonlijk

Zelf had ik het geluk ook vandaag uitgekozen te zijn, en dus ging ik tegen half 12 naar de luchthaven rijden van uit Gouda alwaar ik in de aankomsthal kon wachten om opgehaald te worden door de begeleidster. Toen dit zo rond half 1 gebeurde liepen we door diverse ruimte’s, waaronder die van beveiliging (dat je onder een metalen detectie poort heen loopt etc.), waarna we met een bus naar de locatie werden gebracht van waar de wagens stonden. Deze stonden neergezet zodat de 5 fotografen die elke groep, in totaal 6 groepen dus, bevatte. Waardoor je ruim de tijd, gemiddeld 45 minuten, en ruimte, had, om de voertuigen met en zonder zwaailichten aan vast te leggen. Natuurlijk met enkele regels in acht nemende. Na die 45 minuten was het weer klaar en konden we weer na huis. Al ben ik daarna nog even wezen spotten bij de lifeliner-standplaats. Waarbij ik nog wat beelden kon maken van de wagens etc.

Graag wil ik de organisatie bedanken voor de vriendelijkheid en mogelijkheid om dit fotomoment te kunnen hebben. Ik wens ze hierbij veel geluk/plezier met de inname van hun nieuwe voertuigen en kazerne in september 2020.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.