Bestelbus met zuurstofflessen kantelt op de Zuidelijke Rondweg te Waddinxveen

Vanavond net na 6 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Zuidelijke Rondweg te Waddinxveen.

Ter plaatse zou er mogelijk sprake zijn van een beknelling, echter bleek hier al snel geen sprake van te zijn, de bestuurster wist al snel uit haar bestelbus te komen, welke door nog onbekende redenen op zijn zijkant was gekomen, waarna deze door het ambulance-personeel is nagekeken en enkel lichte verwondingen bleek te hebben opgelopen. De ambulance kon vervolgens zonder extra inzittende weer retour. Het incident bleek hiermee echter nog verre van afgerond.

In de bestelbus bleken namelijk meerdere zuurstofflessen te zitten welke gevaar konden vormen bij de berging van het voertuig. Men besloot hierop alsnog de brandweer op te roepen om het gevaar zien op te lossen. Zij haalden hierbij eerst de flessen uit de bestelbus en zette vervolgens eventuele blusmiddelen klaar mocht het mis gaan. Naast brandweer Gouda kwam ook de Officier van dienst en Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse en te samen hebben ze na lang overleg een plan van aanpak gemaakt. Welke in dit geval het laten leeglopen van de flessen was. Hieropvolgend was het gevaar geweken waarna de bestelbus weer rechtovereind gezet kon worden. 

Door het ongeval is de Zuidelijke Rondweg lange tijd (rond de 3 uur) afgesloten geweest. Nadat alles weer retour was kon de weg weer worden vrijgegeven.


Melding:

Datum: woensdag 27 mei 2020 18.01
Adres: Zuidelijke Rondweg (Waddinxveen)
Meldingen: Prio 1 Ongeval (beknelling zwaar) / Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

Gemaakt door Remco & Darinca Gerritsen


Media:

Tagged : / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.