Zeer grote brand bij voormalig GKN Kernenergiecentrale aan de Waalbandijk in Dodewaard

Vanochtend rond kwart voor 12 werden meerdere brandweer-eenheden gealarmeerd voor een brand bij de kernenergiecentrale GKN aan de Waalbandijk in Dodewaard.

Al gauw werd er opgeschaald naar GRIP 1 Zeer Grote brand. Waarbij velen eenheden uit de regio en zelfs daarbuiten werden opgeroepen om te assisteren bij de brand. Welke woedde in een voormalige kernenergiecentrale.

Tijdens werkzaamheden ontstond er brand op het dak van het leegstaande gebouw welke stukje bij stukje word ontmanteld aangezien deze niet meer in gebruik is. Vanwege het gevaar welk een gebouw als deze, met nog enigszins radioactief materiaal, met zich mee kon brengen, werd al gauw groots ingezet.

De rook was vanaf een afstand te zien en trok veel dagjesmensen, hierdoor werden omliggende wegen al gauw afgezet en moest het verkeer omrijden. Gelukkig wist men echter de brand die gepaard ging met de rook snel onder controle te krijgen en bleef de schade beperkt tot het dak. Zover bekend is er geen radioactieve straling vrijgekomen nog zijn er gewonden gevallen.

Na uren blussen kon het sein brandmeester gegeven worden. 


Melding:

Datum: donderdag 21 mei 2020 11.47
Adres: Kernenergiecentrale GKN, Waalbandijk (Dodewaard)
Melding:  
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.