Middel hulpverlening voor flinke wateroverlast in Goudse Hoevenbuurt door waterleidingbreuk

Vanmiddag rond half 3 werd de brandweer gealarmeerd voor een wateroverlast aan de Elisabeth Hoeve in Gouda.

Zij gingen ter plaatse en troffen aldaar een heel waterballet aan in de hoevenbuurt, zo goed als elke straat had minstens een centimeter water staan, ten gevolge van een waterleidingsbreuk aan het meldadres.

De brandweer besloot al snel dat ze assistentie nodig hadden en dus werd er opgeschaald om extra materieel en manschappen aanwezig te krijgen. Te samen gingen ze op 2 locaties aan de slag om het water zo spoedig mogelijk weg te pompen.

Ondertussen was Oasen aanwezig om de exacte locatie te traceren, deze werd snel gevonden en bleek een lekkage te zijn in een waterleiding nadat de grond erboven verzakt was door nog onbekende reden. 

Zij hebben getracht het lek te dichten, waardoor enige tijd diverse mensen  zonder water zaten in de omgeving van het lekkage en daarna professioneel materieel laten komen om het water wat er nog aanwezig was weg te zuigen.

Nadat zo goed als al het water verdwenen was kon de brandweer naar 2 uur hard werken (vooral pompen) weer opruimen om vervolgens retour naar de kazerne te gaan. Het gespecialiseerd wateropruim bedrijf alsmede Oasen is vervolgens nog enige tijd bezig geweest om de straten schoon te krijgen en het volk weer aan water te krijgen.

Door het vele water veranderde de hoeven buurt in een waterballet, kinderen maakte hier meer dan graag gebruik van en gingen met hun laarzen en korte broeken lekker spelen in het water, een enkeling durfde het zelfs aan te proberen om te gaan zwemmen. 

Dit was niet de eerste keer dat er rond deze locatie een groot waterballet ontstond, in de jaren 80 van de vorige eeuw en nog wat recenter zo rond 2016 was het ook al raak. 


Melding:

Datum: maandag 11 mei 2020 14.29
Adres: Elisabeth Hoeve (Gouda)
Melding: Prio 2 Wateroverlast (middel HV)
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Tagged : / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.