wo. mei 31st, 2023

Vannacht rond kwart voor 5 werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Hoenkoopse Buurtweg in Haastrecht.

Al snel werd er opgeschaald naar grote brand en waren vanaf grote afstand flinke rookwolken te zien vanaf het meldadres.
Waardoor naast de inzet van brandweer Oudewater, ook eenheden uit Haastrecht / Stolwijk / Alphen a.d. Rijn etc. ter plaatse kwamen.

Aldaar aangekomen bleek er een flinke vlammenzee zichtbaar te zijn, veroorzaakt door een combinatie van meerdere voertuigen en een vloeistofbrand.
Uiteindelijk gingen minstens 3 tractoren, waarvan 1 achterop het terrein stond en dreigde de schuur mee te nemen en 2 auto’s verloren aan de brand.

Gelukkig vielen er geen gewonden en dankzij de inzet van meerdere waterstralen kon worden voorkomen dat er een of meerdere gebouwen meegingen met de vlammen.
Wel moest er met schuim afgeblust worden omdat er vanwege de vloeistoffen die lekte uit de voertuigen geen andere methode was om de vlammen volledig te doven.

Na enige tijd hard werken kon het signaal brandmeester gegeven worden. De rook verdween al snel en men kon na een bakkie koffie weer opruimen om retour naar de kazerne te gaan.
De politie zal onderzoek gaan verrichten na hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Het verkeer had nauwelijks hinder van dit alles.


Melding:

Datum: woensdag 24 mei 2023 04.43
Adres: Hoenkoopse Buurtweg (Haastrecht)
Melding: Prio 1 (Grote BR) BR bijgebouw (keet/hok/schuurtje) / (Middel BR) BR wegvervoer
Voertuigen: Zie tags!

Video:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.