wo. mei 31st, 2023

Vanochtend rond half 9 werd de brandweer gealarmeerd voor een wateroverlast aan de Burgemeester Neetstraat in Ouderkerk a.d. IJssel.

Ter plaatse bleek er bij het zorgcomplex Geerestein door nog onbekende redenen een flinke lekkage te zijn ontstaan bij een CV-ketel.
Het water wist zich snel te verspreiden in het verzorgingstehuis en begon doordat het ook in meterkast(en) terecht kwam extra gevaar op te leveren.
Hierop werd besloten diverse woningen (in totaal 18) te ontruimen, waarop ook opgeschaald werd naar GRIP 1.

De ontruiming was snel geklaard, echter het opruimen van al het water kostte enige tijd. Gespecialiseerde bedrijven werden hiervoor al snel ingezet.
Omdat onbekend is hoelang de reparatie zou duren van de schade die al het water heeft veroorzaakt werd besloten opvang te regelen voor deze bewoners.
Meeste van hen konden al snel terecht bij familie/vrienden. Er vielen bij dit alles gelukkig geen gewonden.  Wel stonden ook de medische diensten standby.
Vanwege dit alles was er wel veel overleg nodig. Bedrijven zoals Stedin zullen hun best doen de nodige reparaties te verrichten aan de elektra en meer.

Nadat duidelijk werd dat er voor de hulpdiensten verder niks te doen was en dit werk was voor gemeente/zorgpartners etc. was kon men weer opruimen.
Ten tijde van het incident was de weg gedeeltelijk vol met voertuigen van de hulpdiensten. Dit leverde echter weinig/geen hinder op voor het verkeer.


Melding:

Datum: dinsdag 16 mei 2023 08.31
Adres: Burgmeeester Neetstraat (Ouderkerk a.d. IJssel)
Melding: Prio 2 (GRIP 1) Wateroverlast (binnen)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.