Middel HV voor ontruiming na melding CO in appartementencomplex, Havikhoek (Waddinxveen)

Rond 8 uur vanavond werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor het mogelijk vrijkomen van koolmonoxide/CO aan de Havikhoek in Waddinxveen.

Ter plaatse bleek er in een woning bij een CV ketel een buis te zijn losgeraakt waarna zich CO heeft kunnen verspreiden door het appartementencomplex.

Vanwege de ontruiming en de uitgebreide zoektocht die nodig was na de oorzaak van het vrijkomen van de gevaarlijke stof werd besloten op te schalen.

Naast Waddinxveen kwam ook Gouda zoeken naar de locatie van het lek en het ontruimen van de bewoners in de bovenste lagen van het complex.

Toen de locatie werd gevonden kon deze tijdelijk, tot er een monteur kwam om deze permanent op te lossen, gedicht worden. De brandweer had ondertussen al diverse woningen geventileerd. Hierdoor gingen de waardes omlaag en kon de situatie weer veilig worden geacht.

Hieropvolgend konden de meeste bewoners weer terug naar binnen nadat ze enige tijd buiten hebben moeten staan wachten. En ook konden de hulpdiensten hierop weer retour.


Melding:

Datum: zondag 3 mei 2020 19.58
Adres: Havikhoek (Waddinxveen)
Melding:  Prio 1 Stank/Hinder. lucht (middel HV) (koolmonoxide/CO) 
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.