Meerdere voertuigen raken zwaar beschadigd naar flinke voertuigbrand aan de Marathonlaan in Gouda

Vanochtend rond 10 over 5 werd de brandweer van Haastrecht opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Han Hollanderweg te Gouda.

Zij gingen met spoed ter plaatse en troffen een brand aan in meerdere voertuigen aan 2 kanten van een parkeerplaats aan de Marathonlaan.
Mogelijk was 1 van de voertuigen de (hand-)rem kabel geknapt waardoor deze rolde naar de overkant en extra auto’s meenam.

Vanwege de waterwinning werd besloten de brand op te schalen naar “middelbrand”, waarop ook Gouda kwam assisteren.
Te samen met Haastrecht hebben ze beiden voertuigen met schuim en water weten te blussen, waarna 5 beschadigde/uitgebrande voertuigen overbleven.

Vervolgens konden de brandweer eenheden weer retour, waarna het wachten was op de bergers, welke met in totaal 4 wagens ter plaatse kwamen.
Zij hebben de voertuigen meegenomen. Een van de voertuigen, mogelijk de eerste die in brand stond, zal worden onderzocht op sporen van mogelijk brandstichting.

Politie:

Tips gevraagd na autobranden Gouda
Laatste update: 01-05-2020 | 10:31
Gouda – De politie onderzoekt de brand van meerdere voertuigen vrijdagochtend 1 mei op de Han Hollanderweg. Vermoedelijk is één auto in brand gestoken, waarna het vuur is overgeslagen op vier ernaast geparkeerde auto’s.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een autobrand op de parkeerplaats van de Han Hollanderweg ter hoogte van de Marathonlaan. Op de locatie bleken in totaal vijf auto’s in brand te staan. De brandweer ging snel over tot blussen, maar kon niet voorkomen dat de vijf auto’s volledig uitbrandden. De politie gaat uit van brandstichting en doet uitgebreid onderzoek.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die rond 05.00 uur iets gezien of gehoord hebben van de branden. Misschien beschikt u over videobeelden? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw melding doen? Bel dan met M. via 0800-7000.


Melding:

Datum: vrijdag 1 mei 2020 05.10
Adres: Gemeld: Han Hollanderweg / Daadwerkelijk: Marathonlaan (GOuda)
Melding: Prio 1 Voertuigbrand (Middelbrand)
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.