wo. mei 31st, 2023

Vannacht rond 10 over half 3 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Schuwacht in Lekkerkerk.

Een paar 100 meter tot een kilometer buiten het dorp was er een ongeval gebeurt waarbij een geparkeerde auto bijna in de Lek belandde.
Vreemd genoeg echter kon van een 2e personenauto geen enkele spoor gevonden worden, terwijl die wel zijn schadelijke sporen had achtergelaten.

Omdat er een angst bestond dat deze in de Lek was verdwenen werden meerdere eenheden van brandweer, politie en ambulance en ook de traumahelikopter ingezet.
Dit later bijgestaan door een brandweerboot en een speciale sonarboot van Rijkswaterstaat. Alles voor de zoektocht naar de mogelijk vermiste auto.

Er ging enige tijd voorbij maar er kon al snel geconcludeerd worden dat er in ieder geval geen 2e voertuig in het water gevonden kon worden.
Bij dit alles vielen er gelukkig geen gewonden en dus konden de meeste hulpdiensten weer retour.

De politie ging vervolgens onderzoek verrichten naar hoe het incident had kunnen gebeuren en/of waar een 2e voertuig zich mogelijk zou bevinden.
Een berger heeft tot slot de auto naar boven gehaald. Omdat het nacht was had het verkeer nauwelijks/geen hinder van dit alles.


Melding:

Datum: zaterdag 11 februari 2023 02.40
Adres: Schuwacht (Lekkerkerk)
Melding: Prio 1 Voertuig te water
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.