Grote brand in flatwoning aan de Johannes Poststraat in Gouda

Rond 2 uur vanmiddag heeft er een flinke brand gewoed in een flatwoning aan de Johannes Poststraat in Gouda.

Rond 5 voor 2 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Johannes Poststraat in Gouda.
Nog voor zij ter plaatse waren werd de brand opgeschaald naar “middelbrand”, waarop naast Gouda ook Reeuwijk werd opgeroepen.
Uiteindelijk, al was dit vooral vanwege de vakantieregeling, werd ook de 2e tankautospuit van Gouda ingezet en dus grote brand gemaakt.

Ter plaatse bleek er een flinke uitslaande brand te woedden in een woning op de eerste verdieping van een flat waarbij veel rook vrij kwam.
De brandweer was snel aanwezig en wist de brand razendsnel te blussen, waarmee uitbreiding kon worden voorkomen.
Het pand zelf raakte echter flink beschadigd, tevens liepen omliggende woningen water/roetschade op door de brand.

Nadat de brandweer klaar was met blussen hebben ze nog enkele nacontroles/metingen verricht waaruit bleek dat er geen gevaar meer was voor de omgeving.
Zover bekend hoefde niemand ontruimd te worden, dit omdat bijna niemand thuis was en/of de meeste mensen al vrij snel buiten stonden toe te kijken.
De omgeving werd dan ook vrij snel groots afgezet, al heeft het verkeer hiervan geen hinder ondervonden. (bijna) Iedereen kon na afloop weer na binnen.

Zover bekend zijn er tevens geen slachtoffers gevallen, wel moest een kat gereanimeerd worden, echter kon deze nadat de dierenambulance ook aanwezig was levend meegenomen worden voor verder onderzoek, hoe het nu met de kater gaat is onbekend. Deze kat moest worden gered door de brandweer. De bewo(o)n(st)er(s) waren op het moment van de brand niet thuis.

Wat de exacte oorzaak is van de brand is onbekend. Salvage zal samen met de eigenaar/woningbouwvereniging/verzekeringsmaatschappij de zaken verder afhandelen.


Melding:

Datum: dinsdag 20 augustus 2019 13.56
Adres: Johannes Poststraat (Gouda)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand woning (grote brand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.