ma. feb 6th, 2023

Hierbij een overzicht van alle meldingen van brandweer Gouda welke ik heb vastgelegd op 31 december 2022 en 1 januari 2023!

Oud & Nieuw 2022 en de jaarwisseling van 2023 zijn in Gouda vrij rustig verlopen met geen grote incidenten.
Het waren voornamelijk buitenbrandjes welke soms als voertuigbrand/gebouwbrand werden aangemerkt.
Bij de meeste meldingen was nauwelijks tot geen rook, laat staan vuur te zien en dus waren de branden snel geblust.
De schade was minimaal. Maar toch heeft de brandweer en ik in Gouda dus vrij veel rondgereden naar al deze meldingen.
Wij willen ongeacht dit ietwat minder positieve nieuws iedereen toch nog een gelukkig nieuwjaar wensen!


1.

16.39 De eerste melding van de dag was een simpele buitenbrand aan de Zonnehof in Waddinxveen. 

2.

3.

4.

ZIE MEER FOTO’s OP GOOGLE FOTO”S!


21.35 Vervolgens was het pas uren later weer raak, rokende ondergrondse container aan de Ridder van Catsweg. Het was even zoeken maar de brandweer was wat verloren in de container dus nog druk bezig met dit terug te halen.

5.

6.

7.

ZIE MEER FOTO”S OP GOOGLE FOTO”S!


21.56 Nog voor ze het item hadden terug gehaald moesten ze door naar de Ganzenburg alwaar er een hoop afval in brand stond…

8.

9.

10.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTOS


22.21 Daarna was het raak in een ondergrondse container aan de Burgemeester van Dijkesingel in de wijk Westergouwe.

11.

12.

13.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTOS!


22.34 Omdat de brandweer (beroeps) nog bezig was met de containerbrand, werden de vrijwilligers met spoed gepiept voor een buitenbrand aan de Lethmaetstraat. Echter voor zij er waren was deze brand al zo goed als uit. Mogelijk was de PRIO 1 voor het feit dat het zich bevond tegen een gebouw. De politie kwam erachter dat er ook ruiten ingeslagen waren.

14.

15.

16.

17.

18.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTOS!


22.52 Niet veel later konden de vrijwilligers weer doorrijden naar een serieuze vlammenzee bij een container aan de Kw-weg thv de Aernout Drostkade. Iemand had al geprobeerd met een brandblusser de vlammen te beperken maar dit hielp niet genoeg, dus moest de brandweer de spuit erop los gooien terwijl er verderop vollop werd geknald. 

19.

20.

21.

ZIE MEER FOTO”S OP GOOGLE FOTOS!


00.51 Vervolgens ben ik even bezig geweest met lekker vuurwerk afsteken en dus heb ik tussen 23.45 en 0.45 diverse meldingen gemist, maar toen er een voertuigbrand gepiept werd besloot ik toch even te gaan kijken aan de Snoystraat. Deze melding bleek echter loos en even verderop werd al snel een gebouwbrand gepiept. Hier stond daadwerkelijk een scooter in brand. De brandweer was deze brand snel meester.

22.

23.

ZIE MEER FOTO”S OP GOOGLE FOTO:”S!


01.47 Vervolgens werd er weer een voertuigbrand gepiept, echter we reden de hele Vossiusstraat af maar kwamen dus niks tegen…

24.

De vrijwilligers waren ondertussen op de Bosboom Toussaintkade bezig met een containerbrand te blussen. Toevallig gezien omdat de beroeps er langs reed…

25.

26.

27.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTOS!


02.06 Vervolgens was het kiezen tussen een gebouwbrand en een buitenbrand. Ik besloot omdat ik dichterbij was en het in mijn wijk was dat ik eerst na de buitenbrand ging. Was ongeveer gelijktijdig met de brandweer aanwezig. Stond wat afval tegen een container in brand aan de Gloriantplantsoen.

28.

29.

30.

ZIE MEER FOTO”S OP GOOGLE FOTOS!


03.04 Je kon merken dat het weer voorbij was, er was zelfs even tijd om na huis/retour naar de kazerne te gaan, maar niet heel lang want vervolgens ging de pieper voor een brandgerucht aan de Boelekade, alwaar bij het KPN gebouw een ontruimingsalarm afging. Der is geen brand aangetroffen.

31.

32.

33.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTOS!


03.17 Ineens ging de brandweer met spoed weg maar gelukkig was het dichtbij en dus kon ik vanuit mijn auto zelfs foto’s maken van een PRIO 1 buitenbrand, die eigenlijk niet eens een brandweer-inzet benodigd had., Maar toch is er nog even nageblust.

34.

35.

36.

ZIE MEER FOTO”S OP GOOGLE FOTOS!


12.33 Vervolgens konden we eindelijk na bed. Pas in de middag, met een nieuwe ploeg, was het weer raak toen er rook werd gesignaleerd uit een ondergrondse container. Deze open krijgen was lastig, maar toen die open was was een lading water genoeg om de rook te doen verdwijnen.

37.

38.

39.

ZIE MEER FOTOS OP GOOGLE FOTO”S!


Ook voor andere 112 foto’s zie GOOGLE FOTOS!


Media:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.