Persoon overleden bij voertuig (bijna) te water na ongeval op de Henegouwerweg te Waddinxveen

Een ernstig eenzijdig ongeluk is deze ochtend het leven fataal geworden van een bestuurster aan de Henegouwerweg te Waddinxveen.

De hulpdiensten werden rond 5 voor 7 gealarmeerd voor een ongeval op de N207 tussen Gouda en Waddinxveen. Niet veel later werd dit aangepast naar een “voertuig te water”

Ter plaatse bleek het voertuig net niet in het water te liggen (of dit komt omdat een vrachtwagen met een kraan deze al omhoog hield of daadwerkelijk niet zo was is onbekend) maar zat er wel een persoon bekneld in zijn/haar voertuig.

De brandweer heeft met man en macht geprobeerd het slachtoffer te bevrijden, wat lukte, maar helaas was het te laat, het slachtoffer was aan haar verwondingen overleden. Ook hebben ze nog gezocht in het water naar mogelijk meerdere slachtoffers, maar deze konden niet gevonden worden.

Nadat de brandweer klaar was met hun werk, waarbij o.a. ze ook de auto met de kraan van de HV omhoog hebben getild, konden ze langzaam aan weer opruimen om uiteindelijk weer retour te gaan.

Politie ging hieropvolgend aan de slag met een uitgebreid onderzoek. Het slachtoffer lag in een speciale tent waar de recherche o.a. onderzoek verrichtte naar of de persoon voor het ongeval al wat mankeerde. Terwijl de VOA op de weg probeerde duidelijk te krijgen wat er nu precies is mis gegaan.

Zover bekend zijn geen andere voertuigen betrokken geweest bij het ongeval. De opgeroepen traumahelikopter is tevens niet ingezet. Door het incident was de weg tussen Gouda en Waddinxveen voor al het verkeer afgesloten.


Politie

Vrouw (54) overleden na verkeersongeval
Laatste update: 15-04-2020 | 13:23
Waddinxveen – Bij een verkeersongeval op de Hegenouwerweg (N207) is woensdagochtend 15 april een 54-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp om het leven gekomen.

Rond 06.45 uur raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde in het water. Toen de hulpdiensten arriveerden, was het slachtoffer al overleden. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die getuigen waren van het ongeval. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of M 0800-7000.


Melding:

Datum: woensdag 15 april 2020 12.42
Adres: Henegouwerweg / N207 23.2 (Waddinxveen)
Melding: Prio 1 Voertuig te water / Ongeval Wegvervoer Letsel
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.