Ontruiming na flinke rookontwikkeling door brand in bed bij pand voor beschermd wonen met ouderen, Fluwelensingel (Gouda)

Rond 4 uur vanochtend werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een brand bij een pand voor beschermd wonen met ouderen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Ter plaatse bleek door vooralsnog onbekende reden een brand te woedden in een bed waarbij vrij veel rook vrij kwam en mogelijk een bewoner nog aanwezig was.

De brandweer besloot al snel op te schalen naar “Middelbrand” en tevens werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen voor een mogelijke slachtoffer.

Nadat de brandweer de slangen hadden uitgerold wisten ze de locatie van de brand te bereiken en deze snel te blussen, waarna de bewoner kon worden bevrijd.
Deze werd vervolgens in de ambulance nagekeken, later bijgestaan door een MMT arts en vervolgens met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

Nadat het vuur was geblust werd het pand geventileerd en ging de brandweer de diverse appartementen in het complex af om te meten en de bewoners te evacueren.
Deze werden deels lopend begeleid, deels met politiewagens/ambulances naar het nabijgelegen Hanepraij gebracht voor tijdelijke opvang tot het weer veilig was.
Dit ging soepel en zover bekend vielen er op de ene bewoner na geen gewonden. Uiteindelijk zijn een 23tal bewoners ontruimd geweest.

Nadat de brandweer klaar was met meten en ventileren kon het signaal brandmeester gegeven worden en konden zij weer retour naar de kazerne.
Waarna ook de bewoners weer terug konden na hun woning. Geschrokken maar verder ging het zover bekend goed met hen.
Verkeer op Fluwelensingel heeft vanwege de plaatsing van de voertuigen deels hinder ondervonden.


Melding:

Datum: donderdag 19 maart 2020 03.59
Adres: Fluwelensingel (Gouda)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand gezondheidszorg (middelbrand)
Voertuigen: Zie tags!

Video:


Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.