Storm Ellen raast over Gouda e.o.

Voor de 3e keer op rij heeft er deze zondag een storm voor redelijk wat meldingen gezorgd in de omgeving van Gouda, hierbij mijn verslag.

Net als met storm Ciara en Dennis was het ook vandaag, alweer op een zondag, weer druk voor de brandweer van Gouda en omgeving.
Van vanochtend vroeg tot na zonsondergang heeft de brandweer tientallen meldingen gereden en enkelen wist ik hiervan vast te leggen.
Veel schade en aflassingen van carnavalsoptochten waren het gevolg, maar er vielen zover bekend geen gewonden. De storm voelde erger aan als Dennis, maar minder extreem als Ciara.
Tevens werd er volgens de KNMI en partners niet specifiek de parameters gehaald om de storm een naam te geven, maar uit gemak laten we dit wel zo.

Druk op de foto’s om de individuele artikelen te lezen en/of de volgende foto’s te zien!


08.57 Vanochtend vroeg kwamen de eerste meldingen al binnen, maar pas toen Gouda met spoed naar Bodegraven moest besloot ik er op uit te gaan na voor mij de eerste stormschade van de dag. Het was nat en winderig, maar de melding was best interessant. Er lagen namelijk diverse zonnepanelen niet meer zo veilig en dus moesten deze net als de dakpannen verwijderd worden. Ongeveer een uur bezig geweest.


09.17 Hieropvolgend besloot ik even te kijken bij de Sportpad in Waddinxveen alwaar een boom voor gevaar zorgde. Echter nog voor ik ter plaatse kwam werden er alweer diverse nieuwe meldingen gepiept dus besloot ik maar kort even foto’s te maken.


10.34 Vervolgens ging ik gelijk door naar de Bellamystraat waar eigenlijk niks aan de hand was…


11.43 Nadat de vorige melding zo goed als afgerond was kon ik thuis even mezelf omkleden, maar al snel kwam de volgende melding. Aan de Graaf Beatrixstraat was er een stormschade, specifiek bleek het te gaan om een zonnescherm. De brandweer heeft dit probleem opgelost. Waarna ik ook eindelijk kon ontbijten.


13.47 Vervolgens duurde het even voor de volgende binnen kwam en dit gebeurde aan de Agnietenstraat in Gouda alwaar een paneel van een balkon los zat.


14.17 Al snel kon ik weer verder na de volgende. Het begon ondertussen behoorlijk te regenen. Maar dit weerhield me niet om toch een kijkje te nemen. Aan de Rosarium was er een stormschade gemeld. Bleken wat dakpannen te zijn die wel vaker van het dak afvallen. Toch heeft de brandweer nog wat extra pannen eraf gehaald voor de veiligheid. Al wist de buurt al van het probleem af waardoor er voor de woning ook niemand geparkeerd stond.


15.05 Nadat deze melding was geklaard kon ik weer na de volgende melding, ging eerst langs de Snijdelwijklaan in Boskoop, maar daar was de brandweer al klaar. Echter al snel kwam weer de volgende melding op de snelweg, hier kon ik dus niet bijkomen. En vrij snel daarna kwam er een waar ik wel op tijd ter plaatse kon zijn. In Haastrecht stond aan de Nachtegaalstraat een boom schuin, maar hier is verder weinig gedaan.


Nadat men klaar was in Haastrecht en ik op weg was na huis, kwam de volgende alweer binnen. De Ambachtweg in Moordrecht. Nadat ik een carnavalswagen kon inhalen die teleurgesteld na huis reed, Montfoort ging immers niet door, was ik redelijk snel aanwezig. Echter, niet voor lang.


Want er kwam een gebouwbrand melding binnen in Gouda (Dit zal ik verder hier niet mentionen want is niet on-topic). Terwijl ik daar na toe aan t rijden was kwam tevens ook een stormschade binnen aan de Graaf Florisweg. Dus besloot mijn route iets aan te passen. Maar gelukkig bleken beiden meldingen maar 100 meter uit elkaar te liggen. Een boom in een achtertuin moest in stukken worden gezaagd, wat brandweer Reeuwijk dan dus ook gedaan heeft.


Waarmee het qua de storm zo goed als klaar was voor deze dag. Er waren wel andere meldingen maar deze waren niet stormgerelateerd.

Uiteindelijk was het weer een drukke dag met best wat meldingen. Nu benieuwd hoelang het stil blijft voor de volgende storm komt.


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.