Flinke bermbrand zorgt voor sluiting A12, Weiweg (Nieuwerbrug)

Een flinke buitenbrand naast de A12 ter hoogte van de Weiweg in Nieuwerbrug heeft vanavond voor behoorlijk wat verkeerschaos geleid in en rondom gemeente Reeuwijk-Bodegraven.

Het was net half 7 toen de piepers gingen voor brandweer Nieuwerbrug om zonder spoed naar de A12 te rijden ter hoogte van hectometerpaal 37.8 richting Gouda, aldaar een buitenbrand zou woedden. Niet veel later werden ook Driebruggen en Bodegraven opgeroepen om te assisteren bij de brand welke bleek te woedden ter hoogte van de Weiweg in Nieuwerbrug.

De brand werd opgeschaald naar “middelbrand” en bleek te woedden in een boel hooibalen welke naast de snelweg lagen, de wind bloes de rook van het vuur over de snelweg en dus werd al vrij snel besloten deze te sluiten tussen afslag Nieuwerbrug en Bodegraven. Dit alles veroorzaakte al gauw een complete verkeerschaos in de omliggende dorpen omdat al het verkeer nu een andere weg moest vinden naar huis. Het heeft enige tijd geduurd voor de weg weer werd opengesteld en de drukte uit de dorpen voorbij was.

Brandweer Nieuwerbrug, Driebruggen en Bodegraven zijn enkele uren bezig geweest met het blussen van de brand, waarbij op een gegeven moment ze werden geassisteerd door een boer met zijn tractor welke de balen in de sloot legde alwaar de blussing sneller en gemakkelijker kon. Tegen 10 uur konden ze langzaam aan weer opruimen om uiteindelijk weer retour naar de kazerne te gaan.

Waardoor de hooibalen in brand zijn gevlogen is onbekend. Zij lagen daar omdat het gras/land net was gemaaid. Er zijn zover bekend geen gewonden gebleven en er is ook geen schade ontstaan aan materialistische eigendommen, tevens wist men te voorkomen dat de brand uitbreidde naar de berm.


Melding:

Datum: woensdag 26 juni 2019 18.32
Adres: Weiweg / A12 L 37.8 (Nieuwerbrug)
Melding: Prio 2 Buitenbrand berm/ruigte (Middelbrand)
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:


Media:

Tagged : / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.