zo. okt 2nd, 2022

Vanavond hebben hulpdiensten enige tijd in de Gouwe gezocht naar een mogelijk slachtoffer tussen Waddinxveen en Boskoop.

Rond half 6 kregen de hulpdiensten een melding binnen van een persoon te water aan de Henegouwerweg in Waddinxveen.
Aldaar zou een voorbijganger iemand in het water hebben zien liggen en om hulp horen roepen.

De brandweer was snel ter plaatse en startte direct een zoektocht met 1 duikteam, al snel bleek echter dat meer hulp nodig was.
Vanwege de lage temperatuur (5 graden) kon 1 duiker niet al te lang in het water blijven en tevens was het zoekgebied vrij groot.
Deze vond plaats tussen Waddinxveen en Boskoop en betrof enkele 100den meters. Terwijl ook de stroming flink te noemen was.

Men besloot daarom om te schalen naar groot duikalarm. Waardoor naast Gouda/Waddinxveen, ook Alphen a.d. Rijn en Ter Aar werden ingezet.
Te samen hebben ze met meerdere duikers zoekslagen gemaakt in het water. Maar na een uur a anderhalf zoeken kon nog steeds niemand worden gevonden.
Hierop werd besloten de sonarboot van het duikteam uit Delft in te zetten in de hoop dat deze kon zien wat de duikers niet konden zien.

Enige tijd zoeken later werd besloten de zoekactie stop te zetten en weer retour naar de kazerne te gaan. Er werd uiteindelijk niemand gevonden.
De N207 tussen de rotonde met de Gouwedreef en de hefbrug van Waddinxveen was grotendeels afgesloten. Alsmede het vaarverkeer over de Gouwe.


Melding:

Datum: maandag 10 januari 2022 17.29
Adres: N207 L 26.5 / Henegouwerweg (Waddinxveen)
Melding: Prio 1 (Grote WO) Persoon te water
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

                

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.