Zeer grote brand in leegstaand bedrijf, Abraham van Beyerenstraat (Rotterdam)

Een zeer grote uitslaande brand heeft deze middag een leegstaand bedrijfspand in de as gelegd aan de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam, brandstichting is de vermoedelijke oorzaak.

Het was net voor half 5 toen de brandweer van Rotterdam gealarmeerd werd voor een gebouwbrand aan de Abraham van Beyerenstraat in de Rotterdamse wijk Overschie.

Flinke rookwolken waren vanaf grote afstand te zien en het pand stond na aankomst volledig in de brand, voor de brandweer de reden om snel op te schalen naar “zeer grote brand”.

Eenheden uit Rotterdam zelf en ver daarbuiten werden opgeroepen en kwamen allen ter plaatse om de brand te bestrijden, wat de nodige tijd mocht kosten. 
De rook verdween, het vuur ging uit, maar toch duurde het bijna 3 uur voor de brand dan ook echt “brandmeester” was en men weer langzaam aan retour kon gaan.

De schade aan het pand is groot maar omliggende panden konden worden bespaart. Zover bekend vielen er ook geen gewonden, wel moesten omliggende wegen worden afgezet.

Na afloop werd duidelijk dat de brand mogelijk was aangestoken en zijn er jongeren aangehouden die mogelijk hiermee in verband konden worden gebracht.


Politie.nl

Verdachte aangehouden voor brandstichting
Laatste update: 05-08-2019 | 11:08

Rotterdam – Op een bedrijventerrein aan de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam Overschie woedde zondag 4 augustus rond 16.20 uur een brand in een leegstaand bedrijvenpand. Een 14-jarige jongen uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze brand.

Brand in bedrijvenpand Overschie
Verschillende brandweereenheden kwamen af op een melding van de brand op het bedrijventerrein. Omstanders hoorde een mogelijke explosie maar de brandweer wist de brand snel te blussen. Omliggende panden hebben geen schade opgelopen. De politie houdt rekening met brandstichting. Een 14-jarige Rotterdammer is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak en meerdere aanhoudingen kunnen niet worden uitgesloten.

Heeft u informatie of beeldmateriaal die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan alstublieft via het nummer 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.


Melding:

Datum: zondag 4 augustus 2019 16.24
Adres: Abraham van Beyerenstraat (Rotterdam)
Melding: Prio 1  Gebouwbrand (INCI-10) (Ops GBO Basis Pel: 1 pel. basis) (Ops Br: zeer groot) 
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.