#Vergeer Kaas ontruimd na brand, #Reewal (#Reeuwijk)

Honderden medewerkers van Vergeer Kaas zijn vanmiddag ontruimd geweest na een brand in het bedrijf aan de Reewal in Reeuwijk.

Het was rond half 2 toen brandweer Gouda en Waddinxveen (i.v.m. vakantieregeling worden standaard 2 tankautospuiten gealarmeerd in “dorpen”) werden gealarmeerd voor een industriebrand aan de Reewal in Reeuwijk. Bij het bedrijf Vergeer Kaas was er in de kelder een brand ontstaan bij de luchtbehandelingsinstallatie.

De brandweer besloot op te schalen naar “middelbrand” en te samen heeft Gouda met Waddinxveen de brand al snel weten te blussen. Het ventileren zou echter wat meer tijd kosten omdat de rook zich had genesteld in een ruimte met weinig ventilatiemogelijkheden, hierdoor moesten eerst kleine ruitjes gesloopt worden en dat kostte te samen met het ventileren veel tijd.

Na afloop kon de brandweer weer opruimen en retour. De Reewal was vanaf Reeuwijk dorp tot aan de Zwarteweg afgesloten voor het verkeer, dit leidde tot enig hinder. Zover bekend vielen er geen gewonden en is de schade beperkt gebleven tot de kelder. Het personeel kon hun spullen na enige tijd pakken en naar huis tot het pand werd vrijgegeven.


Melding:

Datum donderdag 1 augustus 2019 13.31
Bedrijf:  Vergeer Kaas/Holland
Adres: Reewal (Reeuwijk)
Melding: Prio 1 Gebouwbrand industrie (Middelbrand)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Tagged : / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.