A1, Bloemendaal, Brand(en), Brandgerucht, Gebouw(en), Gouda, Hollands Midden, Hulpverlening, Mechanisch mankement, Melding(en), Meting(en) verrichten, Middel, Ongeval in-/uitpandig, Opschaling, Prio 1 (Politie/Brandweer), Ziekenhuis

Rooklucht waargenomen op de operatiekamers van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

Deze namiddag en avond zijn de hulpdiensten lange tijd bezig geweest met een vreemde rooklucht bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Zo rond 10 over half 6 kwam er een melding van een brandgerucht binnen bij de brandweer van Gouda in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.

De brandweer ging ter plaatse en heeft vervolgens onderzoek ingesteld naar meldingen van een rooklucht in een of meerdere operatiekamers van het ziekenhuis.
Na een zoektocht werd er daadwerkelijk rook waargenomen en geroken, echter waar deze nou vandaan kwam, moest nog verder worden onderzocht.

Hierop besloten de hulpdiensten op te schalen voor de extra mankracht in de zoektocht naar de bron van de rook.
In diverse ruimten die gelinkt stonden aan de operatiekamers werd gekeken met o.a. een warmtebeeldcamera en gemeten.
Gelukkig werd de lucht niet erger nog werd er in de tijd dat het zoeken kosten het probleem groter, maar zelfs minder.
Na uren zoeken was de rook in geur en zicht verdwenen, maar kon de oorzaak niet worden achterhaald.
Toen werd besloten dat na grondige controle het incident veilig kon worden verklaard en kon worden overgedragen aan het ziekenhuis.

Gelukkig waren deze ten tijde van het incident zo goed als leeg en hebben zover bekend geen patiënten nog operaties hinder ondervonden van het incident.

Ten tijde van het incident was het ziekenhuis wel “gesloten”. Al konden mensen nog wel naar binnen en naar buiten. Dit had echter eerder met corona te maken dan met de melding.


Melding:

Datum: maandag 22 november 2021 17.39
Adres: Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg (Gouda)
Melding: Prio 1 (Middel HV) BR gerucht
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:

1.

        

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: