GRIP 1 voor dodelijk verkeersongeval op de #N210 bij #Lekkerkerk

Door een verkeersongeval waarbij 3 voertuigen waren betrokken op de N210 bij Lekkerkerk zijn vanmiddag 2 personen overleden. 

Vanmiddag rond half 3 werden diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de N210 ter hoogte van Lekkerkerk.

Brandweer, politie, ambulance en ook de traumahelikopter gingen met spoed ter plaatse en troffen aldaar een ongeval aan tussen 2 personenauto’s en een bestelbusje.
Een van de voertuigen was in het water terecht gekomen, de andere 2 stonden verspreid over de weg met alle 3 veel schade en in totaal 6 gewonden.

De brandweer had als taak de personen uit de hun voertuigen te halen, enkelen zaten namelijk bekneld hierin, een zware klus omdat enkelen collega’s ook betrokken waren bij het ongeval.
Helaas overleed 1 slachtoffer (een man van 29 jaar) ter plaatse al aan zijn verwondingen, de overige 5 werden vervoerd met spoed naar het ziekenhuis en waren licht tot ernstig gewond.
Later werd ook bekend dat een 2e persoon was overleden in het ziekenhuis, dit betrof 29 jarige vrouw uit Lekkerkerk. De schok zat er goed in in het dorp Lekkerkerk.

Vanwege de ernst van het incident werd de weg volledig afgesloten voor al het verkeer, tevens werd er opgeschaald naar GRIP 1 en werd het bedrijfsopvangteam erbij opgeroepen.
Het incident heeft uiteindelijk velen uren in beslag genomen. Alle hulpdiensten die waren opgeroepen waaronder 2 traumaheli’s, zijn ook daadwerkelijk tp geweest.

Wij willen de nabestaanden graag veel sterkte toewensen en natuurlijk condoleren met dit afschuwelijke verlies!


Politie.nl

UPDATE, Twee slachtoffers overleden na zwaar ongeval op N210
Laatste update: 23-12-2018 | 19:56

Lekkerkerk – Bij een zwaar verkeersongeval zondagmiddag 23 december omstreeks 14:30 uur op de N210 bij Lekkerkerk kwam een 29-jarige man uit Lekkerkerk om het leven. Vijf slachtoffers raakten gewond, waaronder twee zwaar gewond. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een 28 -jarige bestuurder is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval wordt onderzocht. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek.

Ambulance
Na de eerste meldingen gingen hulpverleners direct naar de plaats van het incident. Daar bleek dat een voertuig in het water terecht was gekomen. De brandweer haalde een aantal beknelde personen uit dat voertuig. Ambulances vervoerden in totaal 5 slachtoffers naar het ziekenhuis. Een van deze slachtoffers, een 29-jarige vrouw uit Lekkerkerk, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet in samenwerking met de tactische afdeling van bureau Verkeer, onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De 28-jarige verdachte wordt gehoord. Om uit te sluiten dat hij middelen heeft gebruikt die mogelijk de rijvaardigheid beïnvloeden, is er een bloedproef bij hem afgenomen.

Update:
De 29-jarige vrouw uit Lekkerkerk die in kritieke toestand lag, is vannacht in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Lees ook OM.nl


Melding:

Datum: 23 december 2018 14.28
Adres: C.G. Roosweg / N210 6.4 (Lekkerkerk)
Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel (GRIP: 1) (beknelling zwaar)
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:


Media: (Bijgewerkt tot 12-1-20)

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.