Groot duikalarm voor voertuig te water aan de Groenedijk te Capelle a.d. IJssel

Een noodlottig ongeval heeft vanmiddag het leven gekost van een bestuurder en zijn redder in de Hollandsche Ijssel tussen Ouderkerk en Capelle a.d. IJssel.

Het was rond 8 over 2 toen diverse hulpdiensten uit Hollands Midden en Rotterdam-Rijnmond werden opgeroepen voor de melding van een voertuig te water, beiden op diverse locaties maar wel gaande hetzelfde incident in de Hollandsche ijssel tussen Ouderkerk en Capelle a.d. IJssel.

Al snel werd er opgeschaald naar (uiteindelijk) groot duikalarm en kwamen eenheden uit Gouda, Capelle a.d. IJssel, Ouderkerk a.d. IJssel, Krimpen a.d. IJssel, Rotterdam, Bergambacht en Delft, alsmede diverse ambulance’s en politievoertuigen en de traumahelikopter ter plaatse. Een grootschalige zoekactie ten gevolge.

Het vaarverkeer op de Hollandsche Ijssel werd stilgelegd en 4 duikteams samen met boten van rijskwaterstaat/politie en de brandweer gingen op zoek naar het voertuig, alwaar naast het slachtoffer welke in het water was gereden met haar auto, ook mogelijk haar redder (iemand zag het gebeuren en sprong erachteraan maar raakte zelf in problemen) zich zou kunnen bevinden.

Helaas werd al vrij snel bekend dat de vrouw welke in de auto zat het incident niet had overleefd, zij was ter plaatse overleden. Haar redder was echter nog enige tijd zoek, maar werd ook naar enkele uren helaas overleden aangetroffen. Al met al een zeer schokkend incident welke veel bekijks trok en voor de nodige impact in de beiden plaatsen zorgde.

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren is onbekend, dit zou worden onderzocht door o.a. de verkeersongevallenanalyse. Wel zorgde het incident ervoor dat de wegen in de omgeving ook werden afgesloten. Na enige tijd, velen uren later toen het zelfs al donker werd, kon alles weer retour naar hun post/kazerne.


Melding:

Datum: 17 december 2018 14.08
Adres: Ijsseldijk-West (Ouderkerk a.d. IJssel)
Groenedijk (Capelle a.d. IJssel)
Melding: Prio 1 Voertuig te water (Groot duikalarm)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Tagged : / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.