A1, Aanhouding / Arrestatie, Hollands Midden, Hulpverlening, Melding(en), Middel, Persoon te water, Prio 1 (Politie/Brandweer), Waterongeval(len)

Grootschalige zoektocht naar criminelen in het weiland langs de Burgemeester van Zwietenweg in Nieuwerbrug

Vanavond zijn de hulpdiensten enige tijd bezig geweest met een zoekactie naar mogelijke dieven in het weiland langs de Burgemeester van Zwietenweg tussen Woerden en Nieuwerbrug.

Rond 10 voor 7 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water aan de Molendijkerdwarsweg in Nieuwerbrug.
Zij gingen met spoed ter plaatse en kregen aldaar te horen dat ze de politie moesten helpen met het zoeken naar criminelen.
Het adres bleek waar alle voertuigen stalden werd uiteindelijk de Burgemeester van Zwietenweg tussen Nieuwerbrug en Woerden.

Een dag ervoor bleken er 4 dieven het hazenpad gekozen te hebben nadat ze werden ontdekt bij een carpoolplaats tussen de A12 bij afslag Nieuwerbrug.
Na een flinke zoektocht welke uiteindelijk eindigde in een maisveld, konden 2 daders en de gestolen goederen, gevonden en opgepakt worden.

Echter er bleken dus nog 1 a 2 man voortvluchtig te zijn en het zou een dag duren voor deze besloten alsnog te gaan zoeken naar hun buit.
Hierbij raakte ze te water en nadat de tip binnenkwam dat dit gebeurde, werd dusdanig een grootschalige zoektocht opgestart in het water/land.

Hierbij werd de hulp dus ingeschakeld van de politiehonden, de brandweerduikers en boot, in de hoop een of meerdere daders te vinden.
Een urenlange zoektocht, die tevens werd opgeschaald naar middel duikalarm, was het gevolg, helaas echter zonder resultaat.

Na afloop konden de hulpdiensten weer retour. Het verkeer had enig hinder van dit alles wat redelijk wat bekijks trok.


Melding:

Datum: dinsdag 25 augustus 2020 18.52
Adres: Gemeld: Molendijkerdwarsweg / Daadwerkelijk: Burgemeester van Zwietenweg (Nieuwerbrug)
Melding: Prio 1 persoon te water (Middel duikalarm)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: