A1, GRIP 1, Hulpverlening, Melding(en), Opschaling, Prio 1 (Politie/Brandweer), Rotterdam-Rijnmond, Voertuig(en)

Doorgeschoten metro beland op walvisstaarten, Verdilaan (Spijkenisse) 02-11-20

Wereldnieuws, dat werd het, de doorgeschoten metro die op 2 november 2020 op 2 walvisstaarten belandde.

Het was rond half 1 in de nacht van 1 op 2 november toen de hulpdiensten een melding binnenkregen van een brand in een metro.
Zij gingen met spoed ter plaatse en troffen aldaar een van de meest bizarre scenario’s in jaren aan, al was er geen sprake van brand.

De hulpdiensten besloten op te schalen naar GRIP1, om extra manschappen ter plaatse te krijgen welke te samen een plan van aanpak konden maken.
Want hoe, verwijder je in godsnaam, een metrostel van duizenden kilo’s, van 2 walvisstaarten die wonderbaarlijk de klap wisten op te vangen.

De walvisstaarten waren onderdeel van een monument welke jaren geleden was gemaakt en als uiteinde diende voor het metro-spoor bij Spijkenisse.
Het monument raakte wonder bij wonder licht beschadigd, echter bestond er wel een continu angst dat ze het zouden begeven.

Uren, nee zelfs dagen gingen er voorbij, kranen werden in stelling gebracht, het gebied werd ruim afgezet voor de duizenden bezoekers uit heel de wereld.
En uiteindelijk wisten de hulpdiensten een plan van aanpak te genereren waarmee ze het metrostel konden verwijderen van de staarten.

Ze besloten de metrostel alsware in stukken te zagen, zodat het gewicht per eenheid minder werd en de kranen veilig de metrostellen konden verwijderen.
Dit werd met uiterste voorzichtigheid en precisie gedaan, maar naar uren hard werk, kon het incident dan eindelijk sein incident meester krijgen.

De rust keerde ondertussen langzaam terug in Spijkenisse terwijl er uitgebreid onderzoek werd verricht naar hoe het zo mis had kunnen gaan.
Gelukkig bleek de metro bestuurder maar lichte verwondingen te hebben gekregen en tevens raakte verder geen mens nog dier gewond.


Melding:

Datum: 2 november 2020 00.34
Adres: Componistenpad / Zomerakker / Verdilaan (Spijkenisse)
Melding: Prio 1  (GRIP 1) BR spoorvervoer (metro, rangeerdelen) (metro) 
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media: