Ernstig verkeersongeval op de Provincialeweg West te Haastrecht

Rond kwart over 4 vanmiddag werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Provincialeweg West (N228) te Haastrecht.

Ter plaatse bleek rond hectometerpaal 0.5 een ongeval plaats te hebben gevonden tussen 4 voertuigen (3 bestelbusjes, 1 personenauto).

De brandweer moest na aankomst een bestuurder bevrijden uit zijn voertuig omdat deze bekneld was komen te zitten, dit duurde enige tijd en gebeurde onder begeleiding van het ambulance-personeel, maar uiteindelijk wist men het slachtoffer te bevrijden waarna deze naar de ambulance is gebracht welke vervolgens met spoedbegeleiding naar het ziekenhuis is gereden. Een trauma-arts, welke was aangevlogen met de lifeliner 1 uit Amsterdam, zou vervolgens ter hoogte van de A20 bij Moordrecht zijn ingestapt waarna de ambulance z’n weg vervolgde naar Rotterdam. Zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen en/of meegenomen naar het ziekenhuis, wel zijn allen nagekeken door het ambulance-personeel. Details hieromtrent ontbreken echter.

Hierop kon de brandweer weer retour waarna de verkeersongevallenanalyse onderzoek heeft verricht naar het ongeval. Toen ook dit geklaard was konden bergers (waaronder een van de politie zelf) alle voertuigen bergen en heeft een specialistisch schoonmaakbedrijf de weg gereinigd, tevens is ook de vangrail gemaakt welke was beschadigd door het ongeval.

Uiteindelijk is de weg voor meer dan 3 uur dicht geweest wat tot enig hinder leidde in/rondom Gouda en/of Haastrecht. Verkeer wat al op de weg aanwezig was werd omgeleid via de Zuider Ijsseldijk. Waarna de rest bij Goverwelle en/of de Stolwijkersluis hun route moesten aanpassen.


Melding:

Datum: vrijdag 8 februari 2019 16.13
Adres: Provincialeweg West N228 0.5 (Haastrecht)
Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel (Beknelling Zwaar)
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.