zo. okt 2nd, 2022

Velen politie-eenheden waren deze avond aanwezig in Gouda naar een vermoedelijke ontvoering in Cruquius eerder vandaag, hierbij de beelden.

Donderdagavond werden meerdere politie-eenheden opgeroepen voor een incident aan de Spaarneweg in Cruquius, alwaar een poging zijn ondernomen om een persoon te ontvoeren.
De vermoedelijke daders wisten Cruquius te verlaten en zijn vervolgens naar Gouda gereden om zich aldaar te verschuilen in de wijken Korte Akkeren/Kromme Gouwe.

Vanwege het feit dat het om een ontvoering ging werd direct besloten het DSI (Dienst Speciale Interventies) in te zetten welke uiteindelijk 6 mannen aan de Vogelplein wisten aan te houden.
De persoon die zou zijn ontvoerd kon echter nog niet worden gevonden en de politie is dan ook op zoek naar de beste man/vrouw. De 6 mannen zijn mogelijk betrokken bij de ontvoering.
Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek/verhuur na hun betrokkenheid rondom de ontvoering.

Nadat het DSI team vertrok kon de politie beginnen met een uitgebreid onderzoek waarbij de hulp van diverse andere eenheden van de politie werd gevraagd.
Zo kwam er een politiehelikopter overvliegen welke vanaf boven een beeld kon geven naar de locaties alwaar de daders mogelijk waren geweest.
Honden kwamen ook om te zoeken naar eventuele achtergelaten sporen. En ook heeft de Forensische opsporing uitgebreid onderzoek verricht.
Ook heeft een bergingsvoertuig van de politie een auto meegenomen. De politie heeft ook gevraagd naar informatie via het publiek.

Dit alles trok redelijk wat bekijks en aandacht van de buurt, welke deels waren afgezet. De hele buurt vroeg zich af wat er was gebeurt/gaande was. 
Zo was de omgeving rondom de Leeuwerikstraat/Uiverplein, rondom de Bernhardhof en de Vlinderplein allen afgesloten met linten en stond er een agent standbye.
Het verkeer heeft zo goed als geen hinder ondervonden van het alles. Hetgeen heeft uiteindelijk de hele avond geduurd.


Politie
Zes aanhoudingen in Gouda na ontvoering in Cruquius; getuigen gezocht
Gepubliceerd op: 06-08-2021 | 11:25

Cruquius – Donderdagavond 5 augustus zijn in de omgeving van het Vogelplein in Gouda zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering eerder die avond op de Spaarneweg in Cruquius. De verdachten zijn drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht, en een man van 30 jaar oud zonder bekend woonadres. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Donderdag kwamen rond 18:00 uur meerdere meldingen binnen van een mogelijke ontvoering aan de Spaarneweg in Cruquius. Een 56-jarige man uit Hoofddorp zou daar door een aantal personen uit een auto zijn getrokken. Hij werd meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus voorzien van imperiaal in de richting van de N201. De politie is direct een zoekactie gestart. Al snel kwamen agenten een aantal mogelijke betrokkenen op het spoor en hielden hen in Gouda aan. Het slachtoffer van de ontvoering is helaas niet gevonden en wordt nog vermist.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
De recherche doet verder onderzoek naar de ontvoering en zoekt getuigen. Heeft u rond 18:00 uur de ontvoering en/of de betrokkenen gezien in de omgeving van de Spaarneweg in Cruquius? Heeft u na de ontvoering de rode Mercedes Vito-bus, die voorzien was van een imperiaal, zien rijden? Heeft u informatie over het 56-jarige slachtoffer en/ of over zijn verblijfplaats? Of heeft u andere informatie over deze ontvoering? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of deel uw tips anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Heeft u een camera in de omgeving van de Spaarneweg in Cruquius of in de omgeving van het Vogelplein in Gouda en mogelijk beelden van de verdachten? Of heeft u een dashcam en heeft u rond 18:00 uur in de omgeving van Cruquius gereden of daarna in de richting van Gouda? Dan vragen wij u ook contact met ons op te nemen. U kunt uw tips of beelden ook sturen via het tipformulier.


Foto’s:

1.

                

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.