Zeer grote brand (GRIP 1) met asbest in schuur aan de Jan van Goijenstraat te Hazerswoude-Dorp

Rond 10 voor 11 vanochtend werden diverse brandweer-eenheden gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jan van Gooijenstraat in Hazerswoude-Dorp.
Aldaar bleek door vooralsnog onbekende reden een uitslaande brand te woedden in een stal/vee-schuur waarbij vrij veel rook en mogelijk asbest vrij kwam.

Hulpdiensten besloten snel op te schalen naar zeer grote brand en ook werd er GRIP 1 afgegeven. Waarop naast Hazerswoude-Dorp en Alphen a.d. Rijn ook eenheden uit Benthuizen, Waddinxveen, Gouda, Boskoop, Koudekerk en Leiderdorp. Tevens werden meerdere ambulance’s en politie-eenheden opgeroepen.

Brandweer zette vrij snel in op het blussen van het vuur, welke vervolgens snel brandmeester was. Waarna het nablussen nog enkele uren in beslag heeft genomen. Nadat dit was geklaard en konden ze langzaam aan weer gaan opruimen om retour te gaan naar de kazerne.

Gevolgen

Vanwege de asbest die bij de brand vrij kwam moesten 40 mensen uit nabijgelegen woonwijk hun woningen verlaten. De wijk werd tevens afgesloten voor allen die er verder niks te zoeken hadden. Ook moesten 6 mensen mee naar het ziekenhuis vanwege rook-inhalatie. Gelukkig konden diverse koeien op tijd uit de stallen gered worden. Zover bekend is er verder geen menselijk of dierlijk leek ontstaan. Tevens kon helaas niet voorkomen worden dat het betreffende pand volledig uitbrandde en naastgelegen panden gedeeltelijk beschadigd raakte, ook door water/roet. Ook kan het nog dagen duren voor de rust is teruggekeerd in de woonwijk vanwege de schoonmaakwerkzaamheden die moeten plaatsvinden om het asbest te verwijderen.


Melding:

Datum: 2 mei 2018 10.52
Adres: Jan van Gooijenstraat (Hazerswoude-Dorp)
Melding: Prio 1  Gebouwbrand woning (GRIP: 1) (zeer grote brand) 
Voertuigen: Zie tags

Foto’s:


Media:

Getagd: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.