zo. mei 22nd, 2022

Hulpdiensten zijn deze ochtend gealarmeerd voor een dijkdoorbraak aan de Tempeldijk in Reeuwijk.

Rond 5 over 6 werden de hulpdiensten deze ochtend gealarmeerd voor een mogelijke dijkdoorbraak met daarbijhorende overstroming aan de Kerkweg in Reeuwijk.
Al snel bleek er daadwerkelijk een deel van een dijk te zijn doorbroken waardoor er veel water in de achterliggende Middelburg-Tempelpolder terecht kwam.

De exacte oorzaak van de doorbraak is onbekend, echter kon men wel vertellen dat dit niks te maken heeft met de extreme wateroverlast die o.a. in Limburg heeft plaatsgevonden.
Ten tijde van de melding was het dan ook droog met zelfs een prachtige zonsopkomst, er stond wel wat laaghangende bewolking, echter leverde dit geen hinder op.

Een toevallige voorbijganger welke in de polder wou gaan jagen zag ineens behoorlijk wat water, waarna deze de hulpdiensten en omliggende boeren alarmeerde.
Beiden kwamen direct in actie. De boeren gingen met diverse tractoren met grond/klei naar de locatie om het lek te dichten. Terwijl de brandweer opschaalde.
Dit deden ze omdat er meer nodig was dan overleg, diverse instanties moesten gecoördineerd worden, wegen moesten afgezet worden.
Zover bekend echter hoefde niemand te worden ontruimd. Wel moesten diverse schapen/koeien naar hoger-gelegen land worden gebracht.

Vanwege de grootte van het gebied kwam een politiehelikopter assisteren, welke samen met de bevelvoerder van brandweer Reeuwijk enkele rondjes hebben gevlogen.
Op deze weg was de grootte van de doorbraak goed zichtbaar en kon een plan van aanpak gemaakt worden om de polder weer op te drogen.
De dijk kon worden gedicht met veel klei/grond en zou door de hoogheemraadschap in de gaten worden gehouden na vandaan.


Melding:

Datum: maandag 26 juli 2021 06.04
Adres: Tempeldijk / Kerkweg / Schinkeldijk (Reeuwijk)
Melding: Prio 1 (GRIP 1) (Middel HV) Overstr./dijkdoorbr
Voertuigen: Zie tags!

Foto’s:

1.

                

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.